زیست شناسان آمریکایی در جزیره “سولاوزی” اندونزی گونهای غول پیکر از زنبوری را شناسایی کردند که طول آن به ۶.۳۵ سانتیمتر میرسد.
حشرهشناس دانشگاه دیویس کالیفرنیا، لین کیمسی در کوههای مکونگ اندونزی موفق به کشف، یک مخلوق غیر عادی در جهان وزوزها شد.
گونه جدید از زنبور سیاه براق با بدنی بسیار بزرگ، بیش از دو و نیم اینچ یعنی حدود شش و نیم سانتیمتر. کیمسی نام Garuda را برای زنبور غول پیکر انتخاب نموده که سمبل ملی اندونزی و جنگجویی افسانه ای است که نیمی عقاب و نیمی انسان است.
این دانشمند بیان میکند: آرواره های این زنبور غول پیکر به قدری بزرگ است که وقتی درحالت بسته قرار دارند آنها تا هر دو طرف سر بسته می شوند و هنگامی که باز می شوند است بلندتر از پاهای جلویی این حشره هستند که با این اوصاف چگونگی راه رفتن آنها معلوم نیست.
اما دانشمند در خصوص علت بلندی غیر عادی این آرواره ها و برخی از رفتارهای این گونه بر این باور است که: آرواره ها به اندازه کافی بزرگ هستند تا در اطراف قفسه سینه گونه ماده بپیچید و او را در طول زمان جفت گیری نگه دارد. همچنین زنبور شناخته شده از سایر حشرات تغذیه می نماید.
براساس گزارش لایو ساینس، این گونه در طول یک اکتشاف اخیر تنوع زیستی در جنوب این جزیره کشف و با نام علمی Mekongga Mountains نامگذاری شده است.
یکی از محققان این اکتشاف بیان کرد: “اولین بار که این زنبور را دیدم، متوجه غیرعادی بودن این حشره شدم. من با اعضای خانواده زنبورهای Crabronidae که این گونه به آن تعلق دارد بسیار آشنا هستم اما هرگز چیزی شبیه به این گونه را ندیده بودم. ما هیچ چیز درباره بیولوژی این گونه از زنبور بدون عسل نمیدانیم.”
منبع
منبع
- http://www.sciencenewsblog.com/