قفسهای زنبور پاکتی ممکن است به اندازههای مختلف ساخته شوند ولی برای محمولههای یک کیلویی زنبور ابعاد ۲۲(ارتفاع)*۳۰(طول)*۱۵(عرض) سانتیمتر مناسب میباشند.
ولی برای گنجایش ۱/۵ کیلوگرم زنبور ابعاد ۲۲*۴۰*۱۵ سانتیمتر مناسبتر است. طرفین طول قفس از شبکه توری فلزی سواخ ریز محصور شده ولی سقف، کف و دو انتهای آن چوبی است.
تهیه وسایل برای زنبور پاکتی
با توجه به اینکه بیشترین فعالیت بستهبندی و فروش زنبور پاکتی در اواخر زمستان و اوایل بهار صورت میگیرد وسایل مورد نیاز در طول زمستان آماده میگردند و عمدهترین وسایل مورد نیاز شامل جعبههای مخصوص زنبور پاکتی، قفسهای ارسال ملکه و ظروف شربت مخصوص جعبههای زنبور پاکتی میباشند.
ظروف شربت خوری مخصوص قفس های زنبور پاکتی
در هر یک از قفسهای زنبور پاکتی یک قوطی حلبی غذادهنده با گنجایش یک لیتر شربت داده میشود که از طریق سوراخ تعبیه شده و در سقف قفس وارد شده و بر روی پایه چوبی که به شکل H یا U میباشد و به کف یا سقف کوبیده شده است تکیه میکند.
در وسط درب قوطی حلبی چند سوراخ کوچک ایجاد شده به طوری که زنبور بتواند خرطوم خود را وارد ان کرده و از شربت تغذیه نماید. گاهی به جای سوراخهای متعدد، یک سوراخ بزرگ در وسط درب ایجاد کرده و روی آن قطعه پارچه صافی چسبانیده میشود.
برای چسبانیدن قطعه پارچه بر روی سوراخ از بطانه رقیق شده مخصوص صافکاری بدنه اتومبیل استفاده میشود و آن را به سطح داخلی درب قوطی می چسبانند. ضمناً میتوان پارچه را توسط یک حلقه پلاستیکی از سوراخ خارجی درب قوطی به داخل فشار داد به طوری که پارچه کمی شل و یا سست باقی بماند.
بعد از این مرحله و پس از خشکشدن بطانه پارچه صافی، قوطیها را از شربت قند ۵۰% پر کرده و درب آنها را لحیم کرده به طوری که کاملاً مسدود شوند و شربت فقط از راه سوراخ وسط درب آن توسط زنبورها قابل خوردن باشد. در صورتی که از حلقه پلاستیکی استفاده شود میتوان قبل از پر کردن قوطی از شربت، درب آن را لحیم کرده و مسدود نمود.
منبع
منبع
- پرورش زنبور عسل (عبادی، رحیم)
- زنبوران عسل و زنبورداری (پیرایرانی، عبادالله)