رئیس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور با اعلام این مطلب در ششمین سمینار پژوهش زنبور عسل گفت: کنترل استاندارد تولید و باقیمانده سموم و داروها طبق ضوابط پیشبینی شده در کشور برعهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
طهماسبی به مشکلات موجود در بستهبندی محصولات کشاورزی همچون عسل اشاره کرد و افزود: آزمایشات مربوط با قیمانده سموم در محصولات کشاورزی همچون عسل در آزمایشگاه گیاهپزشکی کشور انجام میشود و در عسل باقی مانده آنتی بیوتیکها موجب بروز مشکل میشود.
وی در خصوص اجباری شدن استانداردها در عسل اظهار داشت: رعایت استانداردها در تولید عسل کشور فعلاً اجباری نیست و این محصول در مناطق مختلفی که دارای استاندارد نیستند خریداری میشود.
طهماسبی تصریح کرد: از آنجا که بسیاری از زنبورداران عسل استاندارد در کشور تولید میکنند، استاندارد شدن تولید این محصول کمک بسزایی را در توسعه صنعت زنبورداری دارد.
رئیس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی ادامه داد: طبق ۱۵ فاکتور استاندارد عسلهای صادراتی در آزمایشگاه موسسه تحقیقات علوم دامی و کنترل و در صورت تایید مراجع و مراکز رسمی صادر میشود اما ممکن است عسلهایی بدون کنترل هم نیز صادر شود.
وی همچنین گفت: متخصصان ژنتیک و اصلاح نژاد زنبور عسل معتقد هستند که بهترین ملکههای مورد استفاده زنبورداران ملکههای اصلاح شده همان منطقه است که به دلیل تطابق ژنتیکی این موجود با آن منطقه است که در این جهت سیاست وزارت جهاد کشاورزی نیز تلاش برای اصلاح نژاد زنبور عسل و پیشرفت در زمینه صفات بچهدهی است.
طهماسبی با اشاره به اینکه روند بهبود صنعت تولید عسل در کشور کند بوده است، افزود: برای اینکه ملکههای زنبور عسل را دراختیار زنبورداران قرار دهیم به زمان بیشتری نیاز داریم./