این روزها عسلها فقط زرد نیستند. بسته به نوع عسل رنگهایشان نیز فرق دارد، از طلایی تا قرمز و سبز. قیمت عسلها امروز مثل خواص و رنگشان، رنگین کمانی شده است؛ قیمتهایی که گاهی هضمشان برای مشتری دشوار است.
این روزها تجارت عسل، بیش از چند سال گذشته رونق گرفته است. این موضوع را میشود از مغازه هایی که به فروش عسل مشغولند و انواع عسلها فهمید؛ عسلهایی که هر کدام بار درمانی خاصی را نیز به دوش میکشند؛ از عسل گون گزانگبین گرفته تا عسل آویشن و چهل گیاه.
این روزها عسلها فقط زرد نیستند. بسته به نوع عسل رنگهایشان نیز فرق دارد، از طلایی تا قرمز و سبز. قیمت عسلها امروز مثل خواص و رنگشان، رنگین کمانی شده است؛ قیمتهایی که گاهی هضمشان برای مشتری دشوار است.
به گزارش افکارنیوز شنیده شده است که به تازگی در شیرینی فروشیهای تهران و به خصوص شیرینی فروشیهای خیابانهای بالای پایتخت، عسلهایی با قیمت نجومی توزیع شده است. عسلهایی که هر کیلویش برای فروشنده ۵۰۰هزار تومان آب میخورد و با کیلویی ۶۰۰هزار تومان به دست مشتری میرسد. علت را که جویا می شویم میگویند عسل ۴۰ گیاه است و هزار دلیل می آورد که خواص درمانی زیادی دارد.
البته این عسل گرانترین عسل عرضه شده بود و ارزان ترین عسلها، کیلویی ۵۰ هزار تومان قیمت داشت. علت قیمت بالای عسلها را کیفیت فوق العاده آن عنوان میکند و اینکه خالص هستند.
عسل با قیمت نرمال، چند؟
برای همه مردم شاید عسل کیلویی ۵۴۰ هزار تومانی غیرواقعی به نظر برسد. در همین زمینه نجفیان که علاوه بر مدیر عاملی اتحادیه کشاورزی و دامپروری استان البرز، تولیدکننده عسل نیز هست میگوید: “قیمت عسل بستگی به سال و نوع شرایط متفاوت است. ولی به طور معمول هر کیلو عسل به قیمت ۱۶ هزار تومان تمام می شود و قیمت فروش آن نیز در حدود ۲۵ تا ۲۶ هزار تومان است. ولی دیده شده است که در سطح شهر به صورت خرده فروشی هر کیلو عسل را تا ۴۵ یا ۵۰ هزار تومان نیز به فروش میرسانند.”
به گفته وی، عسل از لحاظ کیفیت درجهبندی دارد. عدهای هستند که عسل خوب را در مقادیر زیاد تهیه و دپو میکنند و به قیمت گزاف آن را به فروش میرسانند که متاسفانه سود آن به جیب تولید کننده نمیرود و مصرفکننده نیز بی خبر ضرر میکند.
این تولیدکننده تاکید کرد که هرچند عسل خوب بیقیمت است اما قیمت عسل خوب به طور قطع ۵۴۰ هزار تومان نیست.
عسل های تک گلی و ترکیبی؛ ترکیبی ایرانی گران تر از تک گلی جهان!
در تمام کشورهای دنیا عسل به دو صورت عسل تک گلی و عسل چند گلی عرضه میشود.
مدیر عامل اتحادیه در توضیح عسلهای تک گلی و چند گلی گفت: در تولید عسل تک گلی، زنبور فقط به صورت تک محصولی کار میکند یعنی در منطقهای که تمام گلهایش آویشن است، زنبور فقط روی گل آویشن نشسته و عسل آویشن تولید میشود.
به گفته وی، در کشورهای دنیا عسلهای تک گلی گرانتر از عسل های چندگلی یا ترکیبی هستند و این موضوع در ایران عکس است.
نجفیان افزود: ما در کشور عسل تک گلی خالص نداریم و اگر باشد بسیار محدود است. چرا که در تولید عسل تک گلی خالص، شرایط خاصی مثلا وجود گلخانهها لازم است و طبیعتا در این شرایط عسلی که به دست میآید، محدود است و به همین علت در تمام کشورهای جهان، این نوع عسل گرانتر است .
با اینکه گفته میشود عسل تک گلی باید گرانتر از عسل ترکیبی باشد، این موضوع در مورد ایران صدق نمیکند. نجفیان در این مورد میگوید: “عسل های ترکیبی همانطور که از اسمشان پیداست، ترکیبی از چند گیاه مختلف هستند؛ یعنی زنبور در منطقهای عسل تولید میکند که از گیاهان مختلف تشکیل شده است و بر روی همه گیاهان نشسته است.”
به گفته وی، در بعضی مناطق، تنوع گیاهی بسیار بالاست، در این حالت محصول زنبور عسل، به خاطر استفاده از گیاهان مختلف، ترکیبی از گلهاست. عسل ۴۰ گیاه، به خاطر تنوع تعداد گیاهان، خواص درمانی بیشتری نسبت به سایر عسلها دارد و به همین علت است که قیمت آن نسبت به سایر عسلها و عسلهای تک گلی گرانتر است.