زنبور.نت > اخبار > اقتصادی > بسته‌بندی عسل چالشی حل‌نشدنی!!؟

بسته‌بندی عسل چالشی حل‌نشدنی!!؟

شرایط آب و هوایی، ویژگی‌های خاک و موقعیت جغرافیایی، آذربایجان شرقی را به منطقه‌ای مناسب و مستعد برای کشاورزی تبدیل کرده است.

در این میان، برای ارتقای کمی و کیفی محصول برای ورود به بازارهای منطقه‌ای و جهانی، بسته‌بندی محصول از ضروریات نیاز‌های قبل ازعرضه به بازارجهانی است چرا که سرمایه‌گذاران برای شناساندن خود و محصول‌هایشان در بازار جهانی به بسته‌بندی مناسب و شکیل نیاز مبرم دارند.

آذربایجان شرقی با داشتن ۸۴۴ هزار و ۵۹۴ کندوی زنبورعسل و با تولید حدود ۸ هزار تن عسل و داشتن ۱۰ هزارو ۷۷ بهره بردار و تنوع خوب گیاهی در مراتع دامنه‌های کوههای همچون بزگوش، سهند موجب شد که یکی از قطبهای مهم پرورش زنبورعسل در کشور باشد.

به طوری که چندین سال است از نظر تعداد کندو و بهره‌بردار رتبه اول کشوری و از نظر تولید عسل رتبه دوم کشوری را این استان به خود اختصاص دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان ‌شرقی می‌گوید: سالانه ۸ هزار تن عسل در این استان تولید و علاوه بر پوشش بازارهای استانی، بخش کمی از آن نیز به میزان حدود ۳۵ تن، به خارج از کشور صادر می‌شود.

محمدیان افزود: میزان عسل استحصالی از کندوهای مدرن ۷۰۳۶ تن و از کندوهای بومی ۸۸۷ تن است یعنی ۸۸.۸ درصد تولید عسل از کندوهای مدرن و ۱۱.۲ درصد از کندوهای بومی است .

وی در ادامه گفت: در شش ماه نخست امسال، ۱۷ و نیم تن عسل به خارج صادر شد و تا کنون عسل به صورت فله‌ای به برخی کشورها صادر می‌شد که برای ساماندهی، بازارهای منطقه در حال بررسی است تا با بسته‌بندی مناسب، صادرات شکل بگیرد.

محمدیان افزود: عسل ایران توانایی رقابت و حضور در بازارهای جهانی را به علت داشتن کیفیت مناسب و قیمت تمام شده دارد.

وی ادامه داد: تنوع بسته بندی که در صادرات نقش عمده ای دارد، در دستور کار مشترک مدیریت صنایع کشاورزی و واحدهای بسته‌بندی است و تاکنون با ایجاد تنوع، به ۲۰ نوع بسته‌بندی رسیده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان ‌شرقی می‌افزاید‌: میانگین تولید عسل از هر کندوی مدرن ۱۱.۶  و از هر کندوی بومی ۳.۷ کیلو گرم دراستان است.

محمدیان اضافه کرد: سهم آذربایجان شرقی از میزان تولید عسل و تعداد کندوهای موجود کشور به ترتیب ۱۷.۶ درصد و ۱۶.۹ درصد است. همچنین ۱۵درصد بهره برداران کشور در این استان فعالیت می‌کنند.

وی درباره بیمه کندوها نیز گفت: تعداد کندوهای زنبور عسل بیمه شده پارسال تا پایان شهریور امسال، ۱۴۵ هزار و ۱۸۹ بود که به علت استقبال زنبورداران از بیمه کندوهای زنبور عسل، تعداد کندوهای بیمه شده در سال ۹۱-۹۰در مقایسه با سال۹۰-۸۹ در حدود ۴۰ درصد افزایش داشته است. امسال با شروع بیمه کندوها، به نظر می‌رسد این مقدار قابل افزایش باشد.

پاسخ دهید