مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران زمین با انتقاد از عملکرد بانکها در عدم پرداخت تسهیلات به زنبورداران حرفهای، گفت: تاکنون ۲ تا ۳ هزار نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند.
رئیسی سرحدی در خصوص پرداخت تسهیلات به زنبورداران اظهارداشت: براساس سیاستهای کلان دولت، بانکها فقط به کسانی که میخواهند کار زنبورداری را آغاز کنند تسهیلات میپردازد و به زنبورداران قدیمی و حرفهای هیچگونه تسهیلاتی ارائه نمیکند.
وی با تاکید براینکه زنبورداران با سابقه برای ادامه کار، بازسازی و نوسازی زنبورستانهای خود نیاز به تسهیلات بانکی دارند، گفت: مسئولان بانکها به زنبورداران حرفهای و تولیدکنندگان عسل قدیمی به صراحت اعلام میکنند که با همان پروانه اشتغال خود کارتان را ادامه دهید در حالی که هزینههای تولید طی چند سال اخیر به شدت افزایش یافته است.
به گفته مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران زمین، دولت کشورهایی مثل چین، آمریکا و ترکیه به زنبورداران بابت هر کندو بین ۹۰ تا ۱۳۰ هزار تومان یارانه پرداخت میکند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه قانون هدفمند کردن یارانه ها درسال ۸۹ به صورت رسمی ابلاغ شد و از سال ۹۰ به مرحله اجرا درآمد لذا نمیتوان در قانون عطف به ما سبق کرد و بنابراین این مسئله فاقد وجاهت قانونی است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران زمین تصریح کرد: هم اکنون در حدود ۹۹ درصد از تولیدکنندگان حرفهای عسل در کشور از این بخشنامه دولتی ناراضی هستند و این موضوع به بخش تولیدات کشور در این بخش در سال تولیدملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی ضربه میزند.
وی با طرح این سوال که چطور بر اساس قانون کارفرمایان در کشور موظف به بیمه اتباع بیگانه ای که برای آنها کار میکنند هستند اما ایرانیها به دلیل اعمال چنین محدودیتهای قانونی نمیتوانند از مزایای بیمه تامین اجتماعی کشور خود بهرهمند شوند؟ خواستار حل این مشکل توسط دولت شد.