مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران عنوان کرد: ۹۵ درصد از کندوهای زنبور عسل، کندوهای مدرن و چوبی بوده که قابلیت جابهجایی و بازدید را دارند و بقیه کندوها سنتی است.
مدیر عامل اتحادیه سراسری زنبورداران گفت: عسل طبیعی درجه یک در خردهفروشیها ۱۷ تا ۲۰ هزار تومان و عسل ارگانیک حدود ۳۰ هزار تومان فروخته میشود لذا به توصیه میشود مصرفکنندگان عسل را بیش از کیلویی ۳۰ هزار تومان نخرند.
رییسی سرحدی در گفتو گو با ایسنا از افزایش ۳۰ درصدی تولید عسل در امسال خبر داد و گفت: علیرغم پیشبینیهای صورت گرفته برای صادرات ۱۰ هزار تنی عسل، به دلیل ضعف در بستهبندی تاکنون حدود ۶۰۰۰ تن از این محصول صادر می شود.
وی اظهار کرد: امسال از حدود پنج میلیون و ۳۳۰ هزار کلنی زنبور عسل حدود ۵۰۰۰ تن عسل تولید شد که نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است.
رییسی سرحدی افزود: علت افزایش تولید عسل در امسال، سرمایهگذاری بخش خصوصی و پرداخت وامهای زودبازده دولتی بود که اشتغالزایی و افزایش تولید را به دنبال داشت.
به گفته وی میانگین برداشت عسل طبیعی با احتساب دو بار برداشت در سال، حدود ۱۳ کیلوگرم بوده که میتوان آن را افزایش داد.
مدیر عامل اتحادیه سراسری زنبورداران عنوان کرد: ۹۵ درصد از کندوهای زنبور عسل، کندوهای مدرن و چوبی بوده که قابلیت جابهجایی و بازدید را دارند و بقیه کندوها سنتی است.
صادرات ۶۰۰۰ تنی عسل
وی ادامه داد: امسال با توجه به افزایش تولید، انتظار میرفت ۱۰ هزار تن عسل به بازارهای جهانی صادر شود اما به دلیل بازار پسند نبودن بستهبندی حدود ۱۰ هزار تن کلنی و ۶۰۰۰ تن عسل به کشورهایی همچون ترکیه، افغانستان، کردستان و عراق صادر شد.
رییسی سرحدی گفت: امسال عمده عسلهای ایرانی به صورت فلهای صادر شد و از آنجا که ۴۰ درصد از سهم عسل صادراتی ایران به کشور ترکیه تعلق دارد، با بستهبندی و برند این کشور به دیگر بازارهای جهانی صادر شد و سود صادرات عسل ایرانی به جیب این کشور رفت.
مدیر عامل اتحادیه سراسری زنبورداران گفت: امسال بخش عمدهای از عسل صادراتی از مبادی غیر رسمی به کشورهای متقاضی ارسال میشود اما با توجه به ارزآوری بالای عسل ایرانی، بهتر است صادرات این محصول در گمرکات کشور به ثبت برسد.
عسل را بیش از کیلویی ۳۰ هزار تومان نخرید
وی گفت: در حال حاضر هزینه تمامشده عسل درجه یک، ۱۵ هزار تومان است.
وی با بیان اینکه برنامهریزی دقیق کوتاه و میانمدت میتواند افزایش تولید عسل در ایران را استمرار دهد، گفت: حدود ۶۳ هزار زنبوردار در کشور فعال هستند که در صورت ادامهی سرمایهگذاری و استمرار افزایش تولید، در سال آینده حدود ۲۰ درصد به تولید عسل افزوده میشود.
سرانه مصرف عسل ایرانیان به ۶۱۰ گرم رسید
رییس سرحدی عنوان کرد: سال گذشته سرانهی مصرف عسل حدود ۴۸۰ گرم بود که امسال به حدود ۶۱۰ گرم رسیده است.
ایران با داشتن شرایط جغرافیایی و آب و هوایی متفاوت یکی از تولیدکنندگان عسل مرغوب در جهان محسوب میشود و با تولید حدود ۵۰ هزار تن عسل در سال، یازدهمین تولیدکننده این محصول در جهان به شمار میرود.