نحوه بسته بندی بهداشتی و استاندارد عسل از مسائلی که اهمیت بسیار در صادرات این محصول به بازارهای جهانی دارد.
در سایر کشورها از قبیل کشورهای اروپایی نحوه ارائه عسل به صور گوناگون تیوپی، شیشهای و یا در ظرف های شکیل و زیبا که توجه مصرف کننده را نیز به خود جلب میکند، است اما عسل ایران معمولا به صورت بستهبندی مدرن نیست.
یک کارشناس مسائل اقتصادی نیز گفت: عسل ایران اگر به طرز صحیح و استاندارد عرضه شود در بازارهای جهانی به ویژه خاورمیانه طرفدار زیادی دارد.
اسدی فر افزود: عسلهای کشورهای پیشرفته صنعتی به دلیل این که معمولا از کشتهای صنعتی است و در این کشتها هورمونها و سموم مختلف یافت میشود کمتر از عسلهای بومی خریدار دارد، با توجه به این که ایران دارای عسل بومی است میتواند بازار خوبی را دارا باشد.
وی اظهارداشت: در واقع یکی از مشکلات زنبورداران کشور این است که مردم از مزایا و ارزش غذایی عسل آگاهی ندارند و هنوز آن را بعنوان یک ماده غذایی نمیشناسند.
بنابراین اهمیت زنبور عسل قبل از اینکه به نقش آن در تولید فرآوردههایی از قبیل عسل برگردد به گردهافشانی گیاهان و نباتات زراعی مربوط میشود. در طبیعت یک ارتباط حیاتی و متقابل بین زنبور و گل موجود است که ادامه حیات هر یک بدون دیگری غیر ممکن یا مشکل است. در نتیجه این برخورد با تلاقی بحث افزایش عملکردها در محصولات کشاورزی و باغی و همچنین حفظ حیات گیاهان مرتعی مسلم و تاثیر آن در تامین نیازهای غذایی جوامع بشری قابل توجه است.
به هر حال صنعت زنبورداری از مزیتهای اقتصادی استان گیلان است که میتواند در تحقق شعار سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نقش موثری ایفا کند.