رییس انجمن زنبورعسل گفت:۲۰/۳ درصد از یک میلیون و ۵۳۵ هزار تن عسل تولیدی در دنیا به ایران اختصاص دارد.
طهماسبی در گفتگو با خبرنگار پایگاه تخصصی علمی زنبور افزود: ۶۵ میلیون کلنی زنبور عسل در جهان وجود دارد که این رقم در ایران طی سال ۸۹ به ۵ میلیون و ۱۱۰ هزار کلنی می رسد.
طهماسبی ادامه داد: ۵.۳۵ درصد از کلنی های زنبور عسل دنیا در ایران وجود دارد.
وی افزود: ۶۵ میلیون کلنی زنبور عسل در جهان وجود دارد که این رقم در ایران طی سال ۸۹ به ۵ میلیون و ۱۱۰ هزار کلنی می رسد.
طهماسبی میزان تولید عسل ایران بر اساس آخرین آمار متعلق به سال ۸۹ را بیش از ۴۵ هزار تن اعلام کرد.
وی تولید ملکه طبق برنامه چهارم را محقق شده دانست و گفت: قرار بود میزان تولید ملکه از ۵ هزار به ۱۰۰ هزار فروند برسد که با برنامه های وسیع اجرا شده در این زمینه از جمله طرح اصلاح نژاد زنبور عسل که در موسسه تحقیقات علوم دامی به صورت گسترده پیگیری شد به اهداف دست یافته و پیشرفت های خوبی داشتیم.
رییس انجمن زنبور عسل اذعان داشت: ایران به لحاظ تعداد کلنی ها بین ۱۰ کشور دنیا است اما از نظر میانگین تولید در بین ۷۰ کشور عسل دنیا قرار دارد بنابراین از نظر بهبود متوسط تولید باید برنامه های مدونی در ایران تدوین شود.
وی ادامه داد: متوسط تولید در دنیا ۲۰ کیلوگرم بوده و در کشورهای پیشرفته حدود ۶۰ کیلوگرم به ازای هر کلنی است اما متوسط تولید در ایران طی سال های گذشته ۱۳ کیلوگرم به ازای هر کلنی بود اما در سال ۸۹ این رقم به نزدیک ۱۱ کیلوگرم رسید.
طهماسبی بودجه صرف شده برای تحقیقات در زمینه نبور عسل و رفع مشکلات این صنعت را کافی نداست و اظهار امیدواری کرد: اصلاح روند بودجه تحقیقات در برنامه های آتی مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی جایگاه مناسب زنبور عسل در بخش اجرایی را یکی دیگر از مشکلات این صنعت دانست و افزود: کنار هم قرار گرفتن زنبور عسل و طیور با دامنه مشکلات وسیع در یک زیر مجموعه از معاونت امور دام سبب تحت شعاع قرارگرفتن زنبور عسل بوده و همواره تفکیک جایگاه زنبور عسل در معاونت امور دام در بیانیه های پایانی تمامی همایش ها مورد تاکید قرار گرفته است.
رییس انجمن زنبور عسل آشفتگی بازار عسل را یکی دیگر از معضلات این بخش دانست و گفت: از آنجا که تشخیص عسل طبیعی از غیرطبیعی کار بسیار دشواری است در مصرف سرانه جامعه بسیار تاثیر گذار بوده است.
طهماسبی اجرای قانون هدفمندی یارانه ها را عامل موثری در صنعت زنبور داری اعلام کرد و گفت: زنبور داران برای تولید نیاز به کوچ دارند و افزایش بهای حامل های انرژی لزوم توجه مسئولان به این قشر را بیش از پیش روشن کرده است و به طور حتم در دولت این مهم پیگیری خواهد شد.
رییس انجمن زنبور عسل واردات بی رویه عسل به ایران را یکی از مشکلات مهم این صنعت دانست و تاکید کرد: در شرایطی که عسل با کیفیت بسیار نامطلوب وارد ایران می شود تولید کنندگان اصلی زیان خواهند کرد.
وی اظهار داشت: ۹۰ برابر ارزش تولید عسل به دلیل گرده افشانی در دستیابی به خودکفایی محصولات کشاورزی موثر است.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید