معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از راهاندازی آزمایشگاه آنالیز عسل در استان خبر داد.
نظرپور در جشن برداشت عسل در روستای خیرآباد، افزود: بهدنبال راهاندازی آزمایشگاه آنالیز عسل در استان هستیم چون آزمایشگاههای خصوصی برای تشخیص عسل واقعی از تقلبی هزینههای زیادی نزدیک به ۹۰ هزار تومان دریافت میکنند.
وی از پیشرفت ۸۰ درصدی امور مربوط به تاسیس آزمایشگاه خبر داد و گفت: بهترین مرجع و دقیقترین شیوهی تشخیص عسل واقعی از تقلبی آزمایش است بهطوریکه آزمایشگاه خصوصی آنالیز عسل در استان وجود دارد اما هزینههای آن بالاست بنابراین به دنبال راهاندازی آزمایشگاهی دولتی هستیم تا تعرفهها را کاهش دهیم.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار کرد: همچنین به دنبال تامین سرمایه در گردش زنبورداران برای توسعه زنبورها هستیم.
نظرپور خاطرنشان کرد: استاندارد اجباری عسل تدوین و ابلاغ شده است، امید میرود بهزودی اجرا شود.
وی گفت: ارزش اقتصادی گرده افشانی در برابر تولیدات به دست آمده از کندو، ۱۴۳ برابر بیشتر است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: صنعت زنبورداری، صنعت سبز محسوب میشود چون نه تنها آلایندگی ندارد بلکه برای محیط زیست ضروری و مکمل آن است.
نظرپور افزود: زنبورعسل پیش از تولید عسل به عنوان حشره گرده افشان شناخته شده است بهطوریکه اگر از اکوسیستم حذف شود بین ۳۰ تا ۵۰ درصد گلها و گیاهان از میان میرود.
وی تصریح کرد: بیش از ۵۰ درصد چربیها و روغنها از کلزا، آفتابگردان و پنبه حاصل میشود و با توجه به اینکه این گلها خودبارور نیستند باید توسط زنبور گرده افشانی انجام شود. یونجه و علوفه نیز از جمله گیاهان غیربارور است.
معاون بهبود تولیدات دامی استان همدان با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته برای هر کندو ۴۰ دلار هزینه میشود، اظهار کرد: گرده افشانی زنبورداران در مزارع، درآمد و محصول کشاورزان را افزایش میدهد.
نظرپور با تاکید بر اینکه زنبورعسل کسب و کاری است که هیچ وابستگی به خارج از کشور ندارد، تصریح کرد: هماکنون ۱۹۳۱ زنبوردار و ۱۷۴ هزار کلنی پرورش زنبورعسل در استان وجود دارد بهطوریکه ۱۸۰۰ تن عسل سال پیش تولید شد.
وی خاطرنشان کرد: استان همدان از نظر میزان زنبور رتبه ۱۰، کلنی رتبه هشت و تولید رتبهی ۹ کشور را دارد بهطوریکه یکی از استانهای مطرح در ارتباط با عسل هستیم.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار کرد: سرانه شمار کندو در استان ۹۰ و در کشور ۸۱ فروند بوده است، میانگین سرانه مصرف به ازای هر نفر در دنیا ۲۳۵ کیلوگرم، در استان ۵۷۰ کیلوگرم و در کشورهای توسعه یافته دو کیلوگرم است که بحث فرهنگسازی را میطلبد.
نظرپور ادامه داد: همچنین سرانه تولید عسل در کشور به ازای هر نفر ۷۱۰ کیلوگرم و در استان همدان یک کیلوگرم است.
وی تصریح کرد: یک اتحادیه با ۶ تعاونی، هفت واحد بستهبندی و یک واحد آموزشی خصوصی پرورش ملکه و تلقیح مصنوعی در استان وجود دارد که در کشور بینظیر است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به بحث آموزش کارشناسان و سپس بهرهبرداران عرصه زنبورداری افزود: افزایش راندمان تولید با استفاده از ملکههای اصلاح شده نیز پیگیری میشود.
نظرپور خاطرنشان کرد: در بهار، پاییز و زمستان زنبورداران نیاز تغذیهای خود را از طریق شربت شکر تامین میکنند بهطوریکه تا زمان برداشت عسل آثاری از شکر در کندوها باقی نمیماند و محصول حاصل از شهدی است که از گلها تولید میشود.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید