استاندارد عسل در سال گذشته توسط مؤسسه استاندارد و با همکاری بخشهای ذیربط تدوین شد، اما در مرحله اجرا قرار نگرفت.
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران کشور با اعلام این خبر گفت: یکی از مهمترین دغدغههایی که در صنعت زنبورداری کشور برای حفظ کیفیت و حمایت از مصرفکننده و تولیدکننده وجود دارد، شناسنامهدار کردن و عرضه عسل استاندارد است که در سال گذشته استاندارد اجباری عسل تدوین شد.
رئیسی سرحدی افزود: این امر در سال گذشته بهوسیله مؤسسه ملی استاندارد و با همکاری انجمن ملی زنبور عسل و سایر بخشهای مرتبط با این موضوع محقق شد، اما برای اجرایی کردن آن نیاز به یک آزمایشگاه مرجع و علمی در تشکلها وجود دارد که هنوز فراهم نشده است.
وی با اشاره به اینکه در صنعت زنبورداری، موضوع برندینگ در حال بررسی است، خاطرنشان کرد: با ایجاد برندینگ، مصرفکننده میتواند بررسی کند که عسل خریداری شده از چه گل، شهد، در کجا و توسط چه کسی تولید شده است.
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران کشور با اشاره به دلایل عدم اجرایی شدن بحث استاندارد اجباری عسل ادامه داد: زمانی که چند دستگاه باید درباره این موضوع نظر بدهند، اجرایی شدن این طرح در پیچ و خم راهروهای ادارات گیر میکند و عملاً از حیز انتفاع خارج میشود.
رئیسی سرحدی تصریح کرد: اتحادیه این آمادگی را دارد که در صورت واگذاری مسئولیت، تعامل سازندهای با سازمانهای ذیربط برای اجرایی شدن استاندارد اجباری عسل انجام دهد.
وی یادآور شد: مسئولیت نظارت بر تولید عسل تولید عسل بر عهده دستگاههای استاندارد، وزارت بهداشت و معاونت دامپزشکی امور دام وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.