مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران گفت: استفاده از کندوهای عسل در باغها باعث افزایش ۱۰ برابری تولیدات باغی میشود.
رییسی سرحدی با بیان اینکه در دولت گذشته طرحی با عنوان پرورش ملکه راهاندازی شد، اظهار کرد: با توجه به نقش مهمی که زنبورعسل در امنیت غذایی، محیط زیست و جلوگیری از بیابانی شدن اراضی دارد، باید صنعت زنبورداری مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
وی افزود: زنبور عسل یکی از دامهای حیاتی در هر کشوری به شمار میرود و به صورت مستقیم و غیر مستقیم در افزایش تولید تاثیر بسزایی دارد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران استفاده از کندوهای عسل در باغها را مفید دانست و تصریح کرد: تحقیقات نشان داده استفاده از کندوهای عسل باعث افزایش ۱۰ برابری تولید میوه در باغات میشود.
رییسی سرحدی ادامه داد: برای مثال تولید معمول باغ سیبی که پنج تن است، با استقرار تنها پنج کندو میتواند به ۴۰ تن برسد که این مسئله تنها با سرمایه گذاری و حمایت از زنبورداری ممکن خواهد شد.
وی با بیان اینکه تولید عسل وابستگی شدیدی به شرایط محیطی دارد، گفت: زمستان طولانی به همراه سرمای شدید و نوسانات دمایی ازعمده دلایل بروز خسارات احتمالی به کلنیهای زنبورعسل است و بهرهبرداران به منظور کاهش اثرات سرمازدگی اوایل فصل بهار باید موارد ایمنی توصیه شده توسط کارشناسان را به کار بسته تا درصد احتمال وقوع خسارات، به حداقل ممکن کاهش یابد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران با اشاره به اینکه افزایش آگاهیهای فنی و علمی زنبورداران به منظور افزایش توان آنان در مقابله با شرایط بحرانی ضروری است، گفت: رعایت دقیق توصیههای کارشناسی، بهرهبرداران را قادر میکند در جلوگیری از بروز خسارات و افزایش راندمان تولید، موفقتر عمل کنند.
رییسی سرحدی ادامه داد: اتحادیه آمادگی دارد که زیرساختهای لازم را برای افزایش تولید عسل و به دنبال آن افزایش تولید محصولات کشاورزی فراهم آورد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری نبورداران یادآور شد: اختصاص یارانه به زنبورعسل یعنی اختصاص یارانه به بخش کشاورزی که این امر میتواند در امنیت غذایی مؤثر واقع شود.
وی در پایان تأکید کرد: با سرمایه اندکی میتوان کار زنبورداری را آغاز کرد و برای خانوادهای اشتغال ایجاد کرد اما مشکلاتی چون نداشتن بیمه در شغل زنبورداری و مسائل حمل و نقل باعث شده که رغبت به این شغل کم شود.