در سالهای گذشته یارانهای که برای گردهافشانی در نظر گرفته شده بود، با عدم تخصیص به دست فراموشی سپرده شد، این در حالی است که این پول میتوانست کمک زیادی به توسعه زنبورداری و زادآوری باغها و مزارع کند.
عضو هیأت مدیره صندوق توسعه زنبورداری کشور با اعلام این مطلب درباره دلایل گسترش عسل تقلبی در بازار مصرف گفت: امسال هزینه اداره یک کلنی زنبور عسل شامل دستمزد کارگر، تغذیه، جابهجایی، و استهلاک کندو برآورد ۱۷۰ هزار تومان برآورد شده است و بهدلیل اینکه درآمد زنبور داران به تولید عسل محدود شده است، صرفه اقتصادی کمی دارد.
قربانی افزود: عسل طبیعی از زنبوردار بهصورت عمده هر کیلوگرم ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان خریداری میشود، در حالی که هزینههای تولید بسیار بالا بوده و زنبوردار را به سمت به تولید عسل تقلبی سوق میدهد.
حق گردهافشانی به باد رفت
وی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته برای رفع این مشکل سمینار گردهافشانی برگزار شد تا در کنار تولید عسل به زنبوردار مبلغی بهعنوان گردهافشانی پرداخته شود، اما بعد از گذشت چند سال این موضوع که میتوانست نقش مهمی در توسعه این صنعت داشته باشد به فراموشی سپرده است.
عضو هیأت مدیره صندوق توسعه زنبورداری کشور ادامه داد: در صورتی که کلنیهای زنبور عسل به مزارع وارد شده و یارانه بگیرند که به موجب آن قرارداد بهرهبرداری بین کشاورز و زنبورداری ایجاد شود، از سایر ظرفیتهای زنبورداری استفاده شده و به درآمد زنبورداران کمک میشود.
قربانی تصریح کرد: در شرایط فعلی بعضی از زنبورداران توان مالی کوچ زنبورهای خود را ندارند و هرساله از عملکرد تولیدکنندگان ما کاسته میشود.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید