زنبور.نت > اخبار > عمومی > بیمه تامین اجتماعی زنبورداران در سال‌۹۱

بیمه تامین اجتماعی زنبورداران در سال‌۹۱

مدیر عامل اتحادیه سراسری زنبورداران از اجرای بیمه تامین اجتماعی برای زنبورداران خبر داد و گفت: از بسته حمایتی صنعت زنبورداری قرار بود کلیه زنبورداران تحت بیمه تامین اجتماعی قرار گیرند که پس از پیگیری یک ساله این امر در حال انجام است.

عفت رییسی، گفت: طبق بسته حمایتی صنعت زنبورداری باید هزینه کوچ و تامین نهاده‌ها تامین می‌شد اما از هزینه کوچ و تامین نهاده هنوز خبری نیست.

وی از درخواست تشکیل صندوق حمایتی زنبورعسل به وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: این صندوق که تامین‌کننده نهاده‌های تولید است، در شرایط بحران از تولیدکنندگان حمایت می‌کند نیازمند حداقل ۱۰ میلیارد تومان اعتبار است که این البته این مبلغ برای صنعت زنبورداری که طی سال‌های اخیر از هیچ حمایتی برخوردار نبوده و همچنین نقش گرده‌افشانی و افزایش تولید محصولات کشاورزی را دارد بسیار ناچیز است.

به گفته رییسی: به دلیل اقلیم نامناسب و بارندگی‌های نا به هنگام، سال گذشته از هر کندو ۱۰ کیلو عسل برداشت شد.

گفتنی است؛ ایران چهارمین کشور دارنده کلنی زنبور عسل در جهان است اما به دلیل پایین بودن عملکرد و نبود توجه کافی در پله هشتم تولید عسل در جهان قرار گرفته است.

درحال حاضر سالانه ۴۵ هزار تن عسل در کشورمان تولید می‌شود که اگر میزان عملکرد تولید کشورمان به اندازه میانگین جهانی تولید عسل بود، باید سالانه ۱۰۵ هزار تن عسل از کندوهای کشور برداشت می‌کردیم.

متوسط تولید عسل در دنیا از هر کلنی ‌۲۳ کیلوگرم است، در کشور ما به دلیل فرسودگی زیرساختهای این صنعت و نبود برنامه‌ریزی مدون از هر کلنی نهایتا‌۱۰کیلوگرم عسل برداشت می‌شود.

همچنین در ایران سرانه مصرف عسل ۶۱۰ گرم و در جهان ۲۳۹ گرم است که علت پایین بودن سرانه جهانی وجود کشورهایی مانند آفریقا است که عسل در آنها تولید نمی‌شود اما در کشورهای پیشرفته سرانه مصرف بسیار بالاتر است؛ بطوریکه مصرف سرانه این محصول در آلمان دو کیلو و نیم و در ژاپن دو کیلو است.

لازم به ذکر است؛ ۶۲ هزار نفر در صنعت زنبورداری کشورمان فعال هستند و ۳۰۰ هزار شغل وابسته به این صنعت وجود دارد که سالانه چهار هزار میلیارد ریال از تولید مستقیم عسل به اقتصاد کشور سود می‌رسد و۳۵۶ هزار میلیارد ریال ارزش غیرمستقیم در گرده‌افشانی گیاهان دارد که این ارزش هیچ‌گاه از سوی کشاورزان و مسئولان در تولیدات محصولات کشاورزی دیده نمی‌شود.

در حالیکه عنصر گرده‌افشانی و حفظ تولیدات کشاورزی و باغبانی مهمترین دستاورد صنعت زنبورداری است که اگر نباشد امنیت غذایی کشورمان به مخاطره می‌افتد چراکه ۹۰ درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی ناشی از گرده‌افشانی است اما گرده‌افشانی همیشه نادیده گرفته شده است و سهم این بخش از اعتبارات وزارت کشاورزی و تولید ناخالص ملی صفر است.

در این صورتی است که در سایر کشورها کشاورزان برای استقرار هر کندو در مزرعه‌شان ۴۰ تا ۵۰ دلار پرداخت می‌کنند.

لذا باتوجه به اینکه کاهش جمعیت زنبورعسل به‌عنوان یک حشره مفید، باعث ازبین رفتن ۴۰ تا ۵۰ درصد تولیدات گیاهی، دامی، مراتع، جنگلها و گونه‌های جانوری می‌شود، انتظار می‌رود مسئولان که از اهمیت این صنعت مفید برای بخش کشاورزی آگاهی و اطلاع دارند، جایگاهی برای آن در مجموعه کشاورزی لحاظ کنند و شکاف دو برابری تعداد کندوهای عسل و برداشت محصول را برطرف کنند.

پاسخ دهید