سخنرانان دومین نشست ملی “زنبورداری و تجلیل از روز عسل” با بیان اینکه بیش از ۶ هزار نفر در افغانستان مشغول زنبورداری هستند، اعلام کردند عسل افغانستان به نام پاکستان به کشورهای دیگر صادر میشود.
دومین نشست ملی “زنبورداری و تجلیل از روز عسل” به همت وزارت کشاورزی و همکاری دفتر همکاریهای فرانسه با حضور مقامهای وزارت کشاورزی و مسئولان زنبورداری در کابل برگزار شد.
سخنرانان این نشست تأکید کردند که با وجود توجه افغانستانیها به عسل خارجی، اما زنبورداری طی ۲ سال اخیر رشد چشمگیری کرده است.
اسدالله ضمیر وزیر کشاورزی افغانستان با بیان اینکه بیش از ۶ هزار و ۱۰۰ نفر که ۵۵۰ نفر آنها زنان هستند، زنبورداری میکنند، گفت: اکنون زنبورداران افغانستانی بیش از ۲۱۰ هزار کندوی زنبورداری در اختیار دارند.
ضمیر با تأکید بر اینکه برای رشد زنبورداری در افغانستان باید نخست آسیبشناسی شود افزود: چالشهای فرا رُوی زنبورداری در افغانستان زیاد است که در سالهای گذشته نیز به آن توجهی شده است.
وی تصریح کرد: مردم افغانستان عسلهای خارجی را خریداری میکنند، در حالی که عسل افغانستان کیفیت و بهداشت بالایی دارد.
وزیر کشاورزی اظهار داشت: افغانستان بازار خوبی برای فروش عسل دارد، اما توجه بیشتر مردم به عسلهای خارجی است.
اسدالله ضمیر از بخش خصوصی خواست تا روی تولیدات داخلی سرمایهگذاری کند، تا افغانستانیها مجبور به وارد کردن محصولات خارجی نباشند.
ضمیر تأکید کرد: وزارت کشاورزی در تلاش است تا زنبورداری در افغانستان رشد کرده و بر روی آن سرمایهگذاری صورت گیرد، زیرا این کار درآمد خوبی دارد.
جهانگیر میاخیل رئیس عمومی “خدمات مالداری و بهداشت حیوانی” وزارت کشاورزی با بیان اینکه اکنون عسل افغانستانی بیشتر به کشورهای عربی و پاکستان صادر میشود گفت: پاکستان عسل افغانستانی را به نام عسل پاکستانی به سایر کشورها عرضه میکند.
میاخیل از وجود ۴ نوع زنبور عسل در افغانستان خبر داد و تصریح کرد: آمار دقیقی از صادرات و واردات عسل در کشور مشخص نیست.
همچنین محمدرئوف ادریس رئیس دفتر “همکاریهای دولت فرانسه برای وزارت کشاورزی” از اهمیت عسل برای درمان و بهداشت یاد کرد و گفت: عسل برای درمان بسیاری از بیماریها سودمند است.
ادریس افزود: در ۲ سال اخیر زنبورداری در افغانستان رُشد خوبی داشته و به همین دلیل میزان صادرات آن نیز باید افزایش یابد.
وی تصریح کرد: چالشهای زیادی فرا روی زنبورداری در افغانستان وجود دارد که از آن جمله عرضه عسل تقلبی در بازارها، نبود سرمایه کافی و نبود متخصصین فنی برای مدیریت آن از مهمترین چالشها است.
گفتنی است این نشست برای ۳ روز در وزارت کشاورزی افغانستان برگزار میشود.
در همین حال وزارت کشاورزی با صدور بیانیهای از فعالیت زنبورداران در ۳۰ ولایت افغانستان خبر داد و گفته است که در سال گذشته افغانستان ۱.۵ میلیون کیلوگرم عسل تولیدات داشته است.