زنبور.نت > اخبار > عمومی > دوره آموزشی تخصصی تلقیح مصنوعی زنبور عسل در همدان

دوره آموزشی تخصصی تلقیح مصنوعی زنبور عسل در همدان

مخترع دستگاه تلقیح مصنوعی ملکه زنبور عسل از آغاز نخستین دوره آموزشی تخصصی تلقیح مصنوعی زنبور عسل در همدان خبر داد و گفت: این دوره پنج‌ روزه است.

عطاییان اظهار داشت: نخستین دوره آموزشی تلقیح مصنوعی در سال ۹۲ در همدان آغاز شد.

وی با بیان اینکه این دوره با هفت کارآموز ۱۴ اردیبهشت‌ماه جاری آغاز به کار کرده است، افزود: در این دوره آموزشی که به مدت پنج روز ادامه دارد، کارآموزان با آخرین اطلاعات و تکنیک‌های جهانی آشنا می‌شوند.

این مخترع دستگاه تلقیح مصنوعی ملکه زنبور عسل در ادامه بیان داشت: تولید و پرورش ملکه زنبور عسل به صورت انبوه و تجاری و اسپرم‌گیری از زنبور نر و تلقیح مصنوعی زنبور عسل از موارد آموزشی این دوره است.

وی به اهداف این دوره اشاره و خاطرنشان کرد: کنترل ۱۰۰ درصد باروری ملکه‌های زنبور عسل و دستیابی به فاکتورهای مثبت ژنتیکی و همچنین انتقال این فاکتورها به نسل‌های آینده از مهم‌ترین اهداف برگزاری دوره آموزشی است.

عطاییان ادامه داد: تمام این فعالیت‌ها به منظور تولید لاین‌های مادری (تولید ملکه با ویژگی‌های خاص) و اصلاح نژاد زنبورستان‌ها در سطح کشور صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: این کارآموزان از استان‌های مختلف کشور از جمله گلستان، تهران، اصفهان، مازندران، همدان، فارس، خراسان رضوی در این دوره شرکت کرده‌اند.

این مخترع با بیان اینکه کارآموزان بعد از اتمام دوره قادر خواهند بود به تولید لاین‌های مادری بپردازند، اذعان داشت: کارآموزان آموزش لاین‌های مادری را از نژاد کارنیکای کشور آلمان که ۶۰ درصد تولید و بهره‌وری بیشتری نسبت به نژادهای معمولی در سطح کشور از خود نشان داده‌اند را تولید می‌کنند.

وی ادامه داد: تولید ملکه تجاری و مخصوصاً لاین‌های مادری به این روش خود یک شغل پردرآمد محسوب می‌شود.

عطاییان با بیان اینکه کشور ما با تولید سالانه ۵۰ هزار تن عسل یازدهمین تولیدکننده این محصول در جهان است، افزود: تولید عسل استان همدان در سال ۹۱ یک هزار و ۸۰۰ تن بوده که این رقم ۳.۴ دهم درصد از تولید کشور را به خود اختصاص داد.

وی در پایان سخنانش ابراز داشت: استان همدان با ۲ هزار زنبوردار و ۱۷۰ هزار کلنی زنبور عسل از نظر تعداد زنبوردار رتبه ۱۰ کشوری، از نظر تعداد کلنی زنبور عسل رتبه هشت و از نظر میزان تولید رتبه نهم را به خود اختصاص داده است.

پاسخ دهید