عسل جایگاه خود را در سبد غذایی مردم پیدا نکرده است و این به علت عدم فرهنگسازی مناسب نسبت به مصرف عسل است.
طبیعی یا مصنوعی بودن عسل بستگی زیادی به تغذیه زنبور دارد و مصرف موم هیچ تأثیری در اثرگذاری عسل در بدن انسان ندارد چون موم بدون تغییر از بدن دفع میشود. آذربایجانشرقی به لحاظ شمار کندو مقام نخست کشور و بهلحاظ میزان تولید رتبه دوم را دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی گفت: تولید عسل در آذربایجانشرقی ۱۵ درصد افزایش یافته است.
محمدیان افزود: ۸۰ درصد عسل تولیدی استان از کندوهای مدرن و ۲۰ درصد از کندوهای بومی است که در این ارتباط نسبت به پارسال شمار کندوهای استان ۲۰درصد رشد داشته است.
وی گفت: میزان کل تولید عسل در سال جاری ۱۳ هزار و ۴۰۳ تن بوده است که از این مقدار ۱۲ هزار و ۲۹۲ تن عسل استحصال شده از کندوهای مدرن و ۱۱۱۱ تن دیگر مربوط به کندوهای بومی بوده است.
محمدیان شمار کل کندوهای زنبورعسل شمارش شده در استان را یک میلیون و ۳۱ هزار و ۶۱۰ عدد کندو برشمرد و افزود: از این تعداد سهم کندوهای مدرن ۸۲۵ هزار و ۹۰۶ و بومی ۲۰۵ هزار و ۷۰۴ کلنی است.
وی با اشاره به علت کیفیت برتر عسل استان یادآور شد: تنوع و فراوانی گل در مراتع استان سبب کیفیت بهتر عسل تولیدی استان نسبت به عسل تولیدی دیگر استانهاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی افزود: آذربایجانشرقی را بعد از آذربایجانغربی بهعنوان دومین استان توانا در تولید عسل میشناسند.