رئیس اتحادیه زنبورداران مازندران از بروز خسارت میلیاردی زنبورداران به دلیل شیوع بیماری فرار زنبورها خبر داد.
میرمحمدی با اشاره به بروز بیماری جدید زنبورهای عسل در مازندران از خسارت میلیاردی به صنعت زنبورداری استان خبر داد.
رئیس اتحادیه زنبورداران استان مازندران با بیان اینکه مشکل بیماری زنبورها در سالهای گذشته نیز به صورت ضعیفتر وجود داشته است افزود: متأسفانه شش ماه دوم سال گذشته اوج این بیماری در بین زنبورهای مازندران بود.
این مسئول تأکید کرد: تقریبا هیچ کندویی در مازندران از تبعات منفی تلفات زنبورها در امان نبوده است.
وی با اشاره به اقدامات این اتحادیه برای شناسایی این بیماری نادر و درمان کندوهای زنبورداران مازندرانی افزود: بر اساس تحقیقاتی که متخصصین انجام دادهاند بیماری ccd زنبورها محرز شده است.
میرمحمدی با بیان اینکه حروف ccd مخفف کلماتی لاتین به معنای فرار زنبورها است تصریح کرد: بیشتر کلنیهایی که درگیر این بیماری شدهاند آلوده به بیماری “نوزما سرنا” نیز بودهاند.
متولی زنبورداری در مازندران بیان داشت: در نتیجه این پرواز بیبازگشت زنبورهای کارگر، تخمریزی ملکه کاهش یافته و در نهایت کلنی نابود میشد.
میرمحمدی ادامه داد: در حقیقت با این حادثه عجیب زمانی که مواد غذایی لازم و کافی در کلنی وجود دارد ملکه با ۱۰ تا ۲۰ زنبور میماند و بقیه از بین میروند.
میرمحمدی افزود: اکنون با گذشت ۲ماه از نمونهگیری آنان هنوز جوابی به ما داده نشده اما در پاسخ به پیگیریها به صورت شفاهی به ما گفتهاند که “نوزما سرنا” دلیل این مشکل است.
این مسئول یکی از احتمالات قوی در این بیماری را استفاده بی رویه از سموم کشاورزی و در نتیجه ورود گردههای آلوده به کلنیها دانست و افزود: در نهایت تعداد زنبورهای کلنیهای آلوده به شدت کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه بیماری فرار زنبورها در مازندران از مهرماه گذشته شروع شده است اظهار داشت: این بیماری در آبان به اوج خود رسیده است اما اکنون با وجود نابودی شدید در کلنیها، این بیماری تا حدودی کنترل شده است.
میرمحمدی با بیان اینکه سرمای شدید و برف بهمنماه سال گذشته نیز به شدن این بیماری کمک کرد افزود: آمار دقیقی از میزان خسارات وارده به فعالان این صنعت در مازندران نداریم اما به طور متوسط همه زنبورداران ۳۰ تا ۵۰ درصد ضرر کردهاند و در برخی کلنیها تا ۸۰ یا ۹۰ درصد نیز خسارت داشتهایم.
میرمحمدی زنبورهای کارگر کلنی با اشاره به سودمندی فراوان زنبورهای عسل در حفظ منابع طبیعی افزود: بر اساس گزارش مرکز تحقیقات کشاورزی ارزش گردهافشانی زنبور عسل در کشاورزی و حفظ نباتات ایران ۱۴۳برابر ارزش عسل تولید همان تعداد زنبور میباشد.