>مدیرعامل اتحادیه تعاونی زنبورداران کشور با بیان اینکه تولید عسل در سال جاری کاهش یافته است، گفت: ۷۱ هزار زنبوردار چشم انتظار اعتبار اختصاص یافته از سوی دولت توسط صندوق مادر تخصصی هستند.
رئیسی در خصوص وضعیت تولید عسل توسط زنبورداران اظهار داشت: امسال شرایط آب و هوایی، بادهای گرم موسمیو خالی بودن دست زنبورداران موجب کاهش تولید عسل شده است.
وی افزود: بسیاری از زنبورداران تولید محصولشان در هر کندو به ۲ کیلو گرم کاهش یافته که صرفه اقتصادی برای برداشت ندارد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی زنبورداران کشور تاکید کرد: تولید عسل نیاز به شهد و آب و هوای مناسب دارد.
کاهش تولید عسل در سال جاری
این فعال تعاونیها با تأکید بر اینکه برداشت عسل معمولاً در تیرماه و اواخر مرداد انجام میشود، بیان داشت: متأسفانه با وجود اینکه در مردادماه هستیم اما تاکنون برداشت عسل انجام نشده است.
این فعال زنبورداری تصریح کرد: هزینه برداشت عسل امسال بیشتر از سودآوری آن است و توجیه اقتصادی ندارد، البته در برخی مناطق عسلی برای برداشت وجود ندارد.
تامین بازار داخلی با عسلهای سال گذشته
رئیسی با اشاره به اینکه برای توزیع عسل در بازارهای داخل نگرانی وجود ندارد، بیان داشت: از سالهای گذشته ذخیره عسل طبیعی به اندازه کافی وجود دارد و در بازارها نیز عسل موجود است.
به گفته این فعال تولید عسل، این کاهش تولید پیامد شرایط جوی و نداشتن نقدینگی جهت جابه جایی و تامین نهاده برای زنبورستانها بوده است.
این فعال زنبورداری با اشاره به نقش و جایگاه گرده افشانی و زنبور عسل افزود: ۹۰ درصد تولید محصولات کشاورزی وابسته به گردهافشانی زنبور عسل است.
سرانه پایین مصرف عسل در کشور
رئیسی عنوان کرد: سرانه مصرف عسل در جهان ۱ کیلو و ۸۰۰ گرم تا ۲.۵ کیلو و در کشور ما ۸۰۰ گرم تا ۱ کیلوگرم است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای زنبورداران تأکید کرد: عسل تولید شده در سالهای قبل وجود دارد و سال گذشته نیز ۳۷۰۰ تن محصول صادر شده است.
تولید ۳۷۰۰ تن محصول در سال گذشته
رئیسی افزود: سال گذشته ۷۰ هزار تن تولید محصول داشته ایم اما روند امسال نشان میدهد ۶۰ تا ۷۰ درصد افت محصول وجود دارد.
به گفته این فعال تعاونیها، سرانه و میانگین برداشت از هر کندو در کشور ۱۳ کیلو است که امسال به ۲ تا ۵ کیلو رسیده است.
صندوق مادر تخصصی تکلیف زنبورداران را روشن کند
رئیسی با اشاره به اینکه ۴ ماه از این موضوع گذشته و اعتباری که میتوانست در راستای حمایت از تولید و زنبورداران باشد بلاتکلیف است، تصریح کرد: این اعتبار، رقم خوبی برای زنبورداران است تا بتوانند با تأمین نهاده از ضرر و زیان بیشتر جلوگیری شود.
وی تأکید کرد: صندوق مادر تخصصی نقش مؤثری در حمایت از بخش کشاورزی دارد و انتظار این است تا اعتبار اختصاص یافته به زنبورداران پرداخت شود.
رئیسی خاطرنشان کرد: ۷۱ هزار و ۶۰۰ زنبوردار چشمانتظار استفاده از اعتبار اختصاصیافته هستند و امیدواریم به زودی این مشکل حل شود.