عسل به عنوان خوراک سالم میتواند در دسترس همه اقشار جامعه قرار گیرد. زنبورداری آلودگی طبیعت و محیط زیست را به همراه ندارد بلکه عمل گردهافشانی باعث افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی، حفظ اکو سیستم و تنوع زیستی میشود.
۱۰ لقاح و گرده افشانی در طبیعت نیز توسط حشرات مفید انجام میشود که به دلیل استفاده بیرویه از سموم این حشرات از بین میروند و این وظیفه بر عهده زنبور عسل قرار گرفته است.
افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی ارتباط مستقیم با گردهافشانی و پرورش زنبور عسل دارد و این درحالی است که در کشورهای دیگر برای این امر به زنبورداران برای هر کندو بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ دلار یارانه میدهند.
عفت رئیسی، مدیرعامل اتحادیه زنبورداران کشور بیان کرد: حتی در چین که اخیراً سفری به این کشور داشتم متوجه شدم که دولت این کشور بابت هر کندو ۹۰ هزار تومان به پول ایران به زنبورداران خود یارانه میدهد و درآمد زنبورداران فقط از فروش عسل نیست بلکه از گرده افشانی نیز کسب در آمد دارند ولی در ایران یارانه ای به زنبورداران تعلق نمیگیرد و به تازگی شورای روستاها از زنبورداران بابت اینکه کندوها در باغ و فضای آن روستا است طلب وجه نقد میکنند. ما بر عکس کشورهای خارجی عمل میکنیم و زنبورداران در این شرایط به سختی کار میکنند.
فعالیت ستاد گرده افشانی چگونه است؟
در حال حاضر ماهها از تشکیل ستاد گردهافشانی میگذرد و سالها به دست فراموشی سپرده شده است و فعلاً ستادی نیست که از جایگاه و موضع زنبورداران دفاع کند.
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران افزود: استان البرز از لحاظ کشاورزی بسیار مستعد است که باید مورد توجه قرار گیرد. مزیت کشور ما به صنعت نیست به کشاورزی است و زنبورداری استان البرز با توجه به وجود منابع گیاهان دارویی در استان، وجود زنبورداران حرفهای، وجود مراکز تحقیقات زنبور عسل و اتحادیه زنبورداران و دانشگاه علمی کاربردی میتواند پتانسیل خوبی برای استان البرز و کشور باشد.
وی تصریح کرد: توسعه بخش کشاورزی مزیتهای فراوانی دارد که توسعه پایدار، اشتغال زایی، عدم تاثیر تحریم، صادرات محصولات کشاورزی و امنیت شغلی از جمله این مزیتها است بنابراین باید به فعالان زنبور عسل توجه ویژهای شود.