دانشمندان انگلیسی کاهش سریع تعداد زنبورهای عسل در این کشور را نتیجه استفاده از برخی آفتکشها میدانند و خواستار ممنوعیت استفاده از این مواد هستند.
جمعیت زنبورهای عسل در جهان به سرعت در حال کاهش است. این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که زنبورهای عسل نقشی حیاتی در بارور کردن گیاهانی دارند که یک سوم کل غذای مورد نیار ما را تولید میکنند. تنها در انگلیس نتیجه گردهافشانی زنبورهای عسل محصولاتی کشاورزی به ارزش یک و نیم میلیارد دلار در سال است.
اکنون دلایلی وجود دارد که نشان میدهد آفتکشهایی خاص موسوم به نیکوتین گونههای جدید (New Nicotinoid) نقشی موثر در کاهش تعداد این موجودات مفید دارد. هم اکنون استفاده از این مواد در برخی کشورها ممنوع شده است، اما کماکان در انگلیس از آن استفاده میشود.
هر چند پرورش غیرحرفهای زنبورهای عسل حتی در مناطق شهری انگلیس رو به افزایش است، گروهی از نمایندگان مجلس انگلیس از دولت این کشور به سبب خودخواهی و ممانعت از تصویب ممنوعیت استفاده از آفتکشهای مذکور انتقاد میکنند.
به گفته کارشناسان بدون زنبورهای عسل دنیا با صورت حسابی هزاران میلیارد دلاری برای باروری مصنوعی گیاهان روبروست. به گفته دیوید گولسان استاد دانشگاه ساسکس اگر وعدهای غذایی برپایه گیاهانی که توسط باد باور میشوند در نظر بگیریم با بشقابی نان، برنج و حلیم مواجه میشویم که چندان راضیکننده نیست.
قدمت استفاده از نیونیکوتینویدها به بیست سال میرسد و برخی معتقدند که این مواد با آسیب زدن به مغز زنبورها و قسمت حافظه مانع فرایند یادگیری این موجودات میشود. همچنین احتمال میرود که این مواد توان مجموعه زنبورها برای تولید ملکه را کاهش میدهد. مقامات اتحادیه اروپا فرصتی دوساله پیش از ممنوعیت کامل استفاده از این مواد اعلام کردهاند.
دانشمندان دولتی انگلیس تصریح میکنند که مواد یادشده به زنبورها آسیب میرساند اما بر لزوم تحقیقات بیشتر پافشاری میکنند. اضافه بر خطر آفتکشها، مشکلاتی چون کوچک شدن محیط زیست و تأثیرات مخرب احتمالی دکلهای تلفنهای همراه، آینده زنبورهای عسل در جهان را بسیار نامطمئن مینمایاند. سرنوشتی که انسانها در آن شریک هستند.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید