زنبور.نت > اخبار > علمی و پژوهشی > انحصار ۲۰ساله یک شرکت در واردات دارو

انحصار ۲۰ساله یک شرکت در واردات دارو

واردات داروی دامی تنها با مجوز کمیسیون تخصصی داروی سازمان دامپزشکی قابل انجام است.

عملکرد این کمیسیون در سال‌های گذشته  شائبه‌هایی را برای به ‌انحصار در آمدن داروی زنبورعسل توسط یک شرکت واردکننده در ۲۰سال گذشته ایجاد کرده است.

اهمیت این موضوع زمانی آشکار می‌شود که بدانیم شیوع شدید آفت‌ کنه واروا در زنبورستان‌ها بازار مصرف بسیار گسترده‌ای را برای این دارو و اقلام مشابه آن فراهم کرده است. قدرت شرکت تأمین‌کننده داروی زنبور عسل در سال‌های گذشته به حدی بوده که ورود هر فعالی به بازار این دارو در سال‌های گذشته غیرممکن شده است.

با وجود نیاز شدید زنبورداران به داروها و سموم جدید جهت مبارزه با این آفت اما واردکنندگان در عمل پس از ارایه درخواست خود به کمیسیون تخصصی، هر روز با دستورالعمل‌های جدید داخلی این سازمان مواجه می‌شوند و در نهایت بدون آنکه توفیقی در دریافت مجوز واردات داشته باشند؛ ناگزیر می‌شوند بازار را به حریف قدر خود واگذار کنند. اگر از مساله منع فعالیت سایر واردکنندگان و فعالان بازار هم چشم‌پوشی کنیم؛ از موضوع کیفیت داروی عرضه‌شده و اثراتی که در تولید عسل سالانه کشور گذاشته است، نمی‌توان به‌راحتی گذشت.

کاهش تولید عسل داخلی تا ۸۰‌درصد نسبت به سال گذشته خبری است که عفت رییسی‌سرحدی رییس اتحادیه زنبورداران عنوان می‌کند. عامل این اتفاق هم ایجاد مقاومت در زنبورها نسبت به دارویی (آپیستان) عنوان می‌شود که به‌طور انحصاری در بازار وجود دارد. هرچند حبیبی مدیرکل دفتر دارو و درمان سازمان دامپزشکی این دارو را بهترین دارو برای مبارزه با کنه واروا می‌داند، اما زنبورداران از از‌بین‌رفتن اثربخشی آن صحبت می‌کنند.

در حال حاضر به دلایل خاصی که سازمان دامپزشکی حاضر به تشریح آن نیست، همچنان تنها دارویی که در بازار برای این آفت حرف اول را می‌زند؛ آپیستان است.

پاسخ دهید