محقق ایرانی موفق به طراحی و ساخت دستگاه پرورش ملکه زنبور عسل شد.
حسینی محقق ایرانی گفت: پرورش ملکه زنبور عسل به طور معمول به این صورت است که به تعداد زیاد از طریق انتقال لاروهای جوان از سلولهای کارگر به سلولهای مصنوعی ملکه از پیش ساخته شده انجام میشود. این عمل که در اصطلاح پیوند کردن نامیده میشود، بارزترین روش موجود در بین زنبورداران است.
وی افزود: در حال حاضر برای تولید تعداد زیادی ملکه باکره باید شرایط مناسبی در کندوهای سازنده سلول ملکه به وجود آید.
حسینی اظهار داشت: این روشهای متداول دارای معایبی است به همین دلیل برای تکمیل روشهای قبل و جلوگیری از جابه جایی لارو، روش تولید ملکه ابداع شد.
وی گفت: در این روش قابی پیوندی به همراه سلولهایش را آماده کرده و روی کندو بین دو طبق پنجره قرار میدهیم تا مانع عبور ملکه شویم، سپس ملکه را در بالای کندو قرار میدهیم تا به ناچار در آنها تخمریزی کند.
حسینی اضافه کرد: بعد از تخم گذاری، ملکه را پایین برده و یک قاب لارو در کنار قاب پیوند قرار میدهیم. اگر در کندو قاب لارو نباشد به جای آن از کندوهای دیگر یک قاب لارو بدون زنبور در داخل جمعیت قرار میدهیم. پس از مدتی که زنبوران به آن قاب آمدند قاب را بالا برده و کنار قاب پیوند قرار میدهیم تا زنبوران پرستار، تخمها را دیده و از تخمها مواظبت کنند.
وی افزود: دستگاه تولید و پرورش ملکه با تخم ریزی مستقیم ملکه داخل سلولهای تولید ملکه عمل پیوند را حذف و ملکههای مرغوب را به زنبورداران تحویل میدهد.