مریم طایفه سلطانخانی مدیریت زنبور.نت کارشناس پرورش زنبور عسل
Send
زنبور.نت > اخبار > استان‌ها > آغاز برداشت عسل در بوشهر

آغاز برداشت عسل در بوشهر

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: ۲۳۷ زنبوردار استان بوشهر از ۲۳ هزارو ۷۵۵ کندو، عسل‌گیری خود را آغاز کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود ۲۴۷ تن عسل تولید کنند.

قطبی با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۰ هزار ملکه زنبور عسل در ایستگاه اصلاح‌نژاد ملکه استان بوشهر تولید می‌شود اظهار کرد: سال گذشته یک‌هزار و ۵۰۰ ملکه زنبور عسل در اختیار زنبورداران استان بوشهر قرار گرفت.

وی با بیان اینکه استان بوشهر از مناطق مهم تولید عسل در کشور است  تصریح کرد: هرچند زنبورداری در استان بوشهر از قدمت بالایی برخوردار نیست ولی وجود شرایط اقلیمی مناسب مانند زمستان مطلوب، بهار زودرس، پوشش گیاهی متنوع و مناسب سبب شده زنبورداران بین شش تا هشت ماه از سال را به تولید عسل بپردازند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه زنبورداران مهاجر نیز در استان بوشهر فعال هستند گفت: هر ساله سیل مهاجرت زنبورداران از مناطق مختلف به ویژه استان‌های فارس، اصفهان، کهکیلویه و بویر احمد و چهار محال بختیاری در مناطق کوهستانی استان بوشهر برای تولید عسل مستقر می‌شوند.

قطبی با بیان اینکه وسعت پوشش فعالیت زنبوردارای در استان بوشهر قابل گسترش است گفت: وسعت پوشش مناسب گیاهی و تنوع آب و هوایی منطقه را می‌توان تا ۱۰ برابر افزایش داد.

وی با اشاره به اینکه بیشترین فعالیت زنبوردارای در شهرستان دشتستان است افزود: در این شهرستان ۱۶۲ زنبوردار با ۱۳ هزار و ۸۲۲ کلنی زنبور مستقر هستند و پیش‌بینی می‌شود تا پایان فصل عسل‌گیری ۱۳۴ تن عسل تولید کنند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه دیگر شهرستان‌های استان در امر زنبورداری فعال هستند گفت: در جم ۳۳ زنبوردار با سه‌هزارکندو، تنگستان ۱۹ زنبوردار با چهارهزار کندو و مابقی شهرستان‌های استان بوشهر بین یک تا پنج زنبوردار فعالیت می‌کنند.

قطبی افزود: پوشش گیاهی و آب و هوای مناسب استان بوشهر برای پرورش زنبور عسل، یکی از دلایل اصلی مهاجرت بیش از ۵۰۰ زنبوردار مهاجر کشور به این استان است.

وی اظهار کرد: استان بوشهر با زمستانی معتدل و ملایم، بهار زودرس و پوشش گیاهی متنوع و مناسب از جمله نقاط مطلوب و مناسب برای مهاجرت زنبورداران مهاجر به این استان در شش تا هشت ماه از سال است.

قطبی اظهار کرد: هدف اصلی مهاجرت زنبورداران به استان بوشهر برداشت عسل کنار درفصل پاییز، استفاده از شرایط آب و هوایی مناسب در زمستان، پوشش گیاهی مناسب برای تأمین منابع شهد و گرده، تولید مثل و تکثیر جمعیت و تولید ملکه است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گفت: در فصل پاییز و زمستان که در مناطق ییلاقی فعالیت زنبورداری راکد و تعطیل است در استان بوشهر فعالیت زنبورداری شروع و زنبورداران مهاجر با اطلاع از این شرایط مناسب از بیشتر نقاط کشور به این استان کوچ می کنند.

وی بیان کرد: مهمترین پوشش گیاهی موجود در استان بوشهر کنار، بادام کوهی، تنگذه، گنذه، گل زرد و شکروک است.