معاون امور دام اداره کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: وجود کندوهای زنبور عسل در باغات و مزارع ۳۰ تا ۷۰ درصد تولیدات را افزایش داده است.
هیبتیان اظهار کرد: زنبور عسل نقش بسیار مهمی در زمینه گردهافشانی دارد، به طوری که یکی از عوامل اصلی بقا و پایداری محصولات کشاورزی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه تمامی درختان دارای شکوفه رنگی به گردهافشانی نیاز دارند، افزود: وجود کندوهای زنبور عسل در باغات و مزارع ۳۰ تا ۷۰ درصد تولید را افزایش داده و تأثیرات عمدهای در ارتقای کیفیت محصولات دار.
هیبتیان با اشاره به نقش تأثیرگذار زنبور عسل در گردهافشانی گفت: براساس تحقیقات صورت گرفته اگر در یک باغ میوه یا مزرعهای که قرار است از آن بذر گرفته شود، در هر هکتار حدود چهار تا پنج عدد کلنی (کندو) زنبور عسل قرار داده شود، کیفیت و کمیت میوه یا بذر حاصله به ۱۰ برابر افزایش مییابد.
معاون امور دام جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: تمام عواملی که در گردهافشانی تأثیر دارند به جز زنبور عسل فقط میتوانند حدود ۱۰ درصد از شکوفهها را بارور کنند، زنبور عسل علاوه بر عمل گردهافشانی در کاهش مصرف سموم شیمیایی که برای دفع آفات به کار میروند، نیز تأثیر زیادی دارد.
وی تأکید کرد: در بسیاری از کشورهای اروپایی و پیشرفته، باغداران و مزرعهداران از زنبورداران درخواست میکنند تا در هنگام شکوفه دادن گلها، کندوهایشان را به باغ یا مزارع آنها ببرند تا عمل گردهافشانی توسط زنبوران به خوبی انجام شده و سود سرشاری عاید آنان شود.
هیبتیان گفت: بر اساس شواهد موجود و به طور متوسط، ارزش افزوده محصولات زراعی و باغی که در نتیجه گردهافشانی زنبور عسل ایجاد میشود، حدود ۱۴۳ بار بیشتر از ارزش عسل و سایر تولیدات کندو است.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید