مدیر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم جهاد کشاورزی استان زنجان، گفت: طبق آمارهای ارائه شده، تولید عسل صنعتی در استان تا مهرماه امسال، ۹۰۰ تن بوده که نسبت به سال ۸۹، ۴۰۰ تن افزایش داشته است.
صادقی با اشاره به این که در تمام مناطق استان، قابلیت تولید عسل وجود دارد، اظهار کرد: مناطق قشلاقی و همچنین ییلاقات شهرستان طارم، بهعنوان مطلوبترین مناطق جهت تولید عسل صنعتی بوده و تولید عسل در آنها صورت میگیرد.
وی افزود: در حال حاضر بیشترین گیاهان گردهزا برای تولید عسل توسط کلنیهای زنبورعسل در مناطق ییلاقی و کوهستانی قرار دارند و شامل گونههای مختلف موجود در مزارع آفتابگردان و یونجه میشوند.
مدیر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم جهادکشاورزی استان زنجان، با تأکید بر این که بیشترین برداشت عسل در استان زنجان طی ماههای مرداد و شهریور صورت میگیرد، ابراز کرد: عسل تولید شده در بقیه ماههای سال، بیشتر به مصرف خود زنبورها رسیده و قابل فروش نیست. تنها زنبوردارانی که کوچ رو هستند میتوانند جهت افزایش تولید خود، منطقه جدیدی را جهت استقرار انتخاب کنند که معمولاً خارج از استان زنجان قرار دارد.
صادقی ادامه داد: از آن جایی که زنبورداری که یک فرآیند کوچروست، زنبورداران حرفهای سالانه سه بار کندوهای خود را به مناطق مناسب منتقل میکنند و با این عمل، هم کلنیهای زنبور خود را حفظ میکنند و همچنین تولید عسل صنعتی را افزایش میدهند.
وی عدم هماهنگی با مرکز آمار ایران را عامل عدم ارائه آمار تولید عسل استان در سال ۹۰ دانست و اظهار کرد: طبق آمارهای ارائه شده در هفته اول مهرماه امسال، میانگین تولید در سال ۹۱، در قالب کلنیهای مدرن، ۱۰.۷ کیلوگرم بوده در حالی که آمار مربوطه در سال ۸۹، ۶.۳ کیلوگرم گزارش شده بود.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۱۹۷ کلنی کندوهای بومی، ۸۰ هزار و ۱۵۱ کلنی کندوهای مدرن و ۲۰۲۹ زنبورستان در استان شناسایی و به ثبت رسیده است.
مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم جهادکشاورزی استان زنجان، با اشاره به این که بازار فروش محصولات عسل صنعتی استان، استانهای کردستان، تهران، گیلان و همدان و همچنین فروش داخلی هستند، یادآور شد: شهرستان زنجان با تولید ۲۹.۵ درصد عسل سال ۹۱ بهعنوان مقام اول استان و شهرستان خرمدره با تولیدی معادل ۳.۳ درصد، مقام آخر را دارا هستند.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید