بیش از شصت هزار کندوی عسل از مناطق گرمسیر به مناطق سردسیر کهگیلویه و بویراحمد انتقال یافت.
مناطق سردسیر این استان شامل شهرستانهای بویراحمد و دنا است، همچنین بخشی از ارتفاعات باشت و چرام آب و هوای سردسیری دارد.
زنبورداران از اواسط بهار و تا اواسط پاییز کندوهای خود را در این مناطق مستقر میکنند.
نعمتی، مدیر امور طیور و زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد از مهمترین دلایل انتقال کندوها به این مناطق را گردوغبار و آب و هوای گرم در مناطق گرمسیری و جنوبی اعلام کرد و گفت : علاوه بر کندوداران شهرستانهای کهگیلویه، گچساران و بخش های گرمسیری این استان برخی از کندوداران استانهای بوشهر، هرمزگان، خوزستان نیز کندوهای خود را به این مناطق خوش آب و هوا منتقل کردند تا زنبورها از شهد گلها تغذیه کنند.
مسوول اتحادیه زنبورداران کهگیلویه و بویراحمد گفت: تابستان پارسال، پدیده گردو غبار موجب از بین رفتن هفتاد درصد زنبورها شد اما پس از احیای کندوها این بار پدیده سرما از بهمنماه پارسال هم بیش از پنجاه درصد زنبورها را از بین برد .
کیهان ایمانی افزود : در سال ۸۹ حدود ۹۰۰ تن عسل طبیعی در این استان تولید شده است که با توجه به پدیده گرد و غبار و تاثیرات منفی آن بر روی زنبوران این میزان پارسال ۳۰۰تن کاهش یافت.
وی با اشاره به خسارت پانصد میلیون تومانیبه زنبوردان، از آن ها خواست که کندوهای خود را بیمه کنند تا در چنین حوادثی خسارت وارده را بیمه پرداخت کند.
بیش از ۱۰۰ هزار کلنی و کندوی عسل در استان کهیگلویه و بویراحمد وجود دارد.
برداشت عسل در استان کهگیلویه و بویر احمد امسال از اواخر خرداد تا پایان مرداد ادامه دارد که بخشی از آن به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود.
حدود ۲۵ هزار خانوار در استان کهیگلویه و بویراحمد به شغل کندوداری مشغول هستند.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید