بیش از ۸۰ درصد باروری در گیاهان باغی را زنبور عسل انجام می دهد و تولید محصول را تا ۱۰ برابر افزایش میدهد
نگهدار معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، طی گفتگویی با اعلام مطلب فوق به بیان فواید زنبور عسل پرداخت و خاطرنشان ساخت : بررسی های علمی نشانگر آنستکه حدود ۳۰ درصد تغذیه انسان به گرده افشانی حشرات بستگی داشته و دربین حشراتی که عمل گرده افشانی نقش دارند، زنبور عسل از اهمیت بیشتری برخوردار است .
او تصریح نمود: گرچه کلیه توجهات در زنبورداری بر روی محصولات زنبور عسل مانند عسل، موم گرده، ژل رویال، پره موم، زهر زنبور و بچه کندو معطوف است، اما در اغلب کشورهای پیشرفته نگهداری زنبورعسل در رابطه با حفظ فلور گیاهی و افزایش محصولات کشاورزی میباشد، ارزش متفاوت گرده افشانی زنبور عسل در آمریکا ۱۴۳ برابر، نیوزلند ۱۱۳ برابر و ایران ۹۰ برابر بیشتر از تولید مستقیم کندو میباشد.
نگهدار خاطرنشان ساخت: در گیاهان باغی ۸۰ درصد باروری را زنبور عسل انجام میدهد و افزایش محصول تا ۱۰ برابر گزارش شده است، همچنین کشتزارهای آفتابگردان بدون زنبورعسل ۷۰ درصد دانه ها پوک میشود و با قراردادن ۳ کندوی قوی در هر هکتار این رقم تا ۳ درصد کاهش مییابد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در ادامه سخنانش با اشاره به اهمیت غذایی، دارویی و … زنبورعسل اظهار داشت: استان مازندران به جهت داشتن مزارع کلزا و باغات مرکبات، جنگلهای میان بند، مراتع ییلاقی، دارای پتانسیل تولید عسل در چند مرحله از گلهای موجود در استان است وی با اشاره به اینکه ایران رتبه هشتم تولید عسل در جهان را به خود اختصاص داده است تصریح نمود: استان مازندران حدود ۴۶۰۰ زنبوردار در امر پرورش زنبور عسل فعالیت دارند و حدود ۳۲۷۰۰۰ کلنی زنبور عسل نیز در استان وجود دارد که معادل ۹۰ درصد آن مدرن میباشد.
او حاصل نگهداری و پرورش این تعداد کلنی در سال ۹۰ در استان را با میانگین تولید ۶۷/۷ کیلوگرم تولید عسل به ازای هرکلنی، تولید۲۵۱۰ تن عسل در استان عنوان داشت و خاطرنشان ساخت : مازندران از نظر تولید عسل رتبه چهارم را در کشور به خود اختصاص داده است .
نگهدار کشور ایران را صادر کننده عسل به کشورهای جنوب شرقی آسیا عنوان داشت و تصریح نمود : با توجه به پتانسیل بالای تولید عسل از نظر کمی و کیفی در استان مازندران، می توان جهت تولید پایدار و اقتصادی به امر توسعه صادرات عسل پرداخت .
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در پایان گفت : با توجه به اینکه تعویض ملکه در هر دو سال ( ملکه ۷۵ درصد توانمندی خود را در دو سال بروز میدهد) امری ضروری بشمار میآید، در سال ۹۰با مشارکت بخش خصوصی تعداد ۸۲۰۰ فروند ملکه زنبور عسل در استان تولید و بین زنبورداران متقاضی توزیع گردید. وی شهرستانهای بابل، سوادکوه و قائمشهر را از نظر تعداد بهره بردار و کلنی دارای رتبه اول تا سوم در استان اعلام داشت.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید