مریم طایفه سلطانخانی مدیریت زنبور.نت کارشناس پرورش زنبور عسل
Send
زنبور.نت > اخبار > استان‌ها > برداشت عسل ایلام شروع شد

برداشت عسل ایلام شروع شد

با شروع فصل تابستان برداشت عسل طبیعی از کوهستان‌ها و کلنی‌های زنبور عسل به عنوان یکی از با کیفیت ترین عسل‌های کشور آغاز شده ولی امسال عسل ایلام تحت تاثیر گرد و غبار طبق گفته کارشناسان بی‌کیفیت شده است.

ستان ایلام به علت وجود جنگل‌هاى انبوه، مراتع سرسبز، و گلها و گیاهان متنوع در فصل بهار تا اوایل تابستان از مناطق مساعد براى پرورش زنبور عسل است.

استان ایلام حدود هزارگونه گیاهی وجود دارد که از این تعداد ۵۰۰ گونه آن که شامل شش تیره گیاهی است برای تولید عسل کاربرد دارد.

از سویی دیگر طبیعت بکر ایلام و تنوع گل و گیاهان در کوهستان‌های آن، عسل این استان را به یکی از خوش طعم و عطرترین عسلهای کشور تبدیل کرده است.

بر اثر گرد و غبار شدید که به طور متوالی بر هوای استان ایلام چیره می‌شود، کلنی های زنبور عسل استان در چند سال اخیر دچار خسارت جبران ناپذیری شده اند.

طبق اعلام کارشناسان از ۴۰ کلنی عسل استان ایلام، بالغ بر ۲۰ هزار کلونی به مرور زمان از بین رفته اند و تعداد باقی مانده کلنی ها نیز اکنون درمعرض خطر نابودی قرار دارند.

خسارت بر کلنی های زنبور نه تنها امرار معاش یک هزار و ۵۰۰ خانوار با جمعیتی قریب ۱۰ هزار نفر را مورد چالش جدی قرار داده است، بلکه در سطح کلان خسارت جبران ناپذیری هم بر اقتصاد و صادرات استان مرزی ایلام وارد خواهد ساخت.

قیمت هر کیلوگرم عسل کندویی بین ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان و این درحالی است که عسل برداشت شده از درخت یا عسل کوهستان با قیمتی حدود ۱۰۰ هزار تومان در بازار عرضه می شود.

هم اکنون ۵۳ هزار کلنی کندوی عسل در ایلام وجود دارد و هزار و ۱۵۰ نفر هم به کار زنبور داری مشغولند که تولید عسل درایلام به عنوان یکی از فاکتورهای اساسی درصادرات محصولات کشاورزی استان به شمار می رود.

قیمت عسل درختی وعسلی که از کوهستان به دست می آید نسبت به عسل کندویی بیشتر است و دلیل این موضوع هم این است که فقط عده معدودی از افراد هستند که محل این کندو ها را می شناسند و علاوه بر این هم برداشت عسل به دلیل صعب العبور بودن مناطق کوهستانی در شرایط سختی انجام می شود و نیازمند قدرت بدنی بالایی است که هر کسی توانایی انجام این کار را ندارد.

روند تولید عسل در استان در سالهای اخیر تغییراتی داشته که این تغییرات به دلیل ورود ریزگردهایی است که در از کشور عراق به استان وارد شده اند.