مریم طایفه سلطانخانی مدیریت زنبور.نت کارشناس پرورش زنبور عسل
Send
زنبور.نت > اخبار > استان‌ها > برچیده شدن دانشکده زنبور عسل خوی

برچیده شدن دانشکده زنبور عسل خوی

در سال ۱۳۸۸ اعلام شد دانشکده علمی کاربردی پرورش زنبور عسل در خوی ایجاد شده و کلیه حوزه های آموزشی، پژوهشی و اجرایی مربوط به زنبور عسل در این شهرستان تحت پوشش قرار می گیرد.

همان سال، پردیس خوی از شاخه های مجتمع آموزش شهید باکری جهادکشاورزی آذربایجان غربی در رو به روی مصلای بزرگ امام خمینی(ره) این شهر تاسیس و از طریق کنکور سراسری، در مقاطع کاردانی و کارشناسی دانشجو جذب گردید.

در آن زمان، مرکز استان از انتقال برخی وسایل و تجهیزات اداری و تحقیقاتی به پردیس خوی طفره می رفت که با پیگیری های مسئولان شهر، امکانات لازم به خوی انتقال یافت و مقرر گردید این پردیس به دانشکده تبدیل گردد.

سال بعد، رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجان غربی استقبال از این رشته در خوی را خوب ارزیابی کرد گفت: رشته پرورش زنبورعسل در مقطع کاردانی از سال ۱۳۷۶ در مرکز آموزش علمی ـ کاربردی جهاد کشاورزی ارومیه برگزار می شود که با توجه به استقبال خوب از این رشته، از سال گذشته برای اولین بار این رشته در مقطع کارشناسی ناپیوسته، با تعداد ۲۴ نفر دانشجو در شهرستان خوی نیز برگزار می شود.

دکتر کاظم بدو افزود: با توجه به این که شهرستان خوی با تولید ۶ هزار تن عسل بزرگترین قطب تولید عسل در کشور هست و بیش از ده درصد عسل کشور و ۶۰ درصد عسل تولیدی استان را تولید می کند و با توجه به اشتغال بیش از ۲ هزار نفر در این حرفه در شهرستان خوی به طور حتم تحصیل افرادی که به پرورش زنبور عسل مشغول هستند موجب علمی نمودن این حرفه مهم شده و تدریس این رشته و علوم مربوط به آن نظیر انواع کندوها و مدیریت درست آن، زندگی زنبور عسل، بیماریها و استفاده از داروها جهت مبارزه با بیماری ها و غیره در دانشگاه، تاثیر بسزایی در افزایش کمی و کیفی تولید عسل خواهد داشت.

دکتر بدو خاطر نشان کرد: در حال حاضر دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان آذربایجان غربی در شهرستان خوی فاقد مرکز آموزشی است اما با توجه به پتانسیل قوی این استان در رشته های کشاورزی، باغبانی و دامداری و تامین اقتصاد خانواده ها از این طریق، با توجه به این که پرورش زنبور عسل یکی از مشاغل پرسود در عرصه کشاورزی می باشد، دانشگاه نهایت تلاش خود را در علمی سازی این رشته ها انجام می دهد.

این سخنان امید بخش، انتظارات ارتقای پردیس خوی به دانشکده را نزد مردم منطقه افزایش داد، اما متاسفانه نه تنها ارتقایی صورت نگرفت بلکه در دفترچه های ثبت نام کنکور سال جاری، نام پردیس خوی حذف گردید و غیر مستقیم اعلام شد مقاطع کاردانی و کارشناسی رشته زنبور عسل، فقط در مرکز آموزش علمی ـ کاربردی جهاد کشاورزی ارومیه صورت می گیرد!

این اقدام در حالی صورت گرفت که شهرستان خوی از سوابق دیرینه ای در پرورش زنبور عسل برخوردار بوده و به عنوان قطب کشوری تولید عسل شناخته می شود.

گفتنی است، سالانه در حدود ۹ هزار تن عسل در شهرستان خوی تولید می‌شود که ۲۰ درصد نیاز کشور را تامین می کند و این شهرستان با دارا بودن ۲۹۷ هزار کندوی عسل و حدود ۹۰۰ نفر زنبوردار فعال که به صورت مستقیم به این حرفه مشغول هستند و اشتغال دو هزار نفر به صورت غیرمستقیم، رتبه اول کشوری تولید عسل را داراست. همچنین به سبب وجود تنوع و تراکم گل و گیاه در طبیعت خوی، برداشت عسل از کندوهای این شهرستان، به طور میانگین ۲۵ کیلوگرم و نسبت به میانگین کشوری ۲ برابر است.