کارشناس علوم دام در این خصوص اظهار داشت: چهارمحال و بختیاری با داشتن وسعت یک درصد مساحت کشور حدود دو هزار و ۵۰۰ تا سه هزار گونه گیاهی که ۱۰ تا ۱۵ درصد آن دارویی هستند را داراست.
رشید شاهرخ تاکید کرد: توسعه زنبورداری و رشد تولید عسل در این استان میتواند فرصت مناسبی برای استفاده از این گیاهان دارویی شود.
وی با بیان اینکه عسل خود یک داروی گیاهی است، گفت: تمام خاصیت گیاه دارویی که یک زنبور ازآن برای تولید عسل خود استفاده کرده است در آن پیدا میشود.
کارشناس علوم دام با بیان اینکه ترکیبات شیمیایی عسل متنوع و پیچیده است، اظهار داشت: ترکیب عسلهایی که منشا گیاهی دارند فرق میکند.
وی افزود: چهار پنجم وزن عسل را کربوهیدرات (مواد قندی و نشاستهای) تشکیل میدهد و بقیه آن را، پروتئینها، املاح معدنی، عناصر معطر، آنزیمها، ویتامینها، گرده گل و مقدار کمی آب تشکیل میدهد.
رشید شاهرخ افزود: تاکنون ۲۰ نوع قند در عسل شناسایی شدهاند و قندهای اصلی عسل را قندهای ساده تشکیل میدهند و گلوکز که قندی ساده است ۴۰ درصد عسل را تشکیل میدهد.
این کارشناس افزود: کیفیت و ارزش داروئی عسل به گرده گل که زنبور عسل از آن استفاده میکند مربوط میشود.
وی تصریح کرد: منطقهای که کندوهای زنبور عسل در آنجا قرار داده میشود و نوع پوشش منطقه نقش اصلی را در کیفیت عسل تولیدی دارد.
شاهرخ با بیان اینکه استان چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای است که دارای پوشش گیاهی دارویی در کوهستانهای خود است، ادامه داد: عسل تولیدی این استان دارای کیفیت بالایی است.
این کارشناس علوم دام افزود: یکی از گیاهانی که به وفور در کوهستانهای میروید گیاه “گون” است و زنبور عسل از آن به عنوان یک منبع تولید عسل استفاده میکند.
وی با بیان اینکه گیاه گون یک گیاه دارویی است، عنوان کرد: گون گیاهی است که کتیرا از آن گرفته در درمان سرماخوردگی و بسیاری از بیماریها استفاده میشود.
شاهرخ بیان کرد: تمام خواص گیاه گون در عسلی که کندو زنبور آن در منطقه کوهستانی این استان قرار داده شده است به وفور یافت میشود.
وی افزود: چهار محال و بختیاری دارای گیاهان دارویی بسیاری زیادی است که این گیاهان نقش مهم و به سزایی در تولید عسل با کیفیت دراین استان دارند.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید