نتایج تحقیقات نشان میدهد افرادی که زنبورهای بیمار را از اروپا به نقاط دیگر جهان تجارت کردهاند، عامل کاهش جمعیت زنبورها هستند.
کارشناسان دانشگاههای کالیفرنیا و اکستر دریافتند در نتیجه واردات زنبورهای عسل آلوده به نوعی بیماری کشنده، این بیماری که از منطقه اروپا نشات گرفته در بین زنبورهای سراسر جهان گسترش یافته است. به گفته این کارشناسان، ترکیب دو عامل خطرناک شامل ویروس “تغییر شکلدهنده بال زنبور” و کنه “واروآ” در دهههای اخیر به از بین رفتن میلیونها زنبور عسل منجر شده است.
دکتر “لنا ویلفرت” از کارشناسان مرکز اکولوژی و حفاظت محیط زیست دانشگاه اکستر گفت: این اولین مطالعهای است که نشان میدهد اروپا مرکز اصلی شیوع جهانی ترکیب دو عامل تلف شدن زنبورها یعنی ویروس تغییر شکلدهنده بال زنبور و کنه واروآ است.
نتایج تحقیقات حاکی از آن است که گسترش این دو عامل به نسبت زیادی حاصل دست انسان است. به گفته کارشناسان در صورتی که شیوع این دو عامل به طور طبیعی رخ داده بود انتظار میرفت انتقال آن بین مناطق و کشورهای مجاور هم رخ دهد در حالی شیوع جهانی آن نشان از دخالت انسانها دارد. زنبورها به خصوص زنبورهای ملکه به منظور افزایش و بهبود گرده افشانی تجارت میشوند.
به گزارش نیچر ورلد نیوز، این مطالعه که در ۱۷ کشور انجام گرفته نشان میدهد فرضیه نقش انسانها در گسترش بیماری کشنده میان زنبورها صحت دارد.