مرکز آموزش عالی شهیدباکری ارومیه و خوی در آذربایجان غربی با نظارت سازمان جهاد کشاورزی بهمنظور رشد و توسعه علم زنبورداری، اقدام به تدریس رشته زنبورداری کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: بر اساس آمارگیری سال ۹۲، از ۹۵۰ هزار کندوی مدرن و بومی استان میزان ۱۸ هزار و ۵۰۰ تن عسل، برداشت شده است.
مختاری با اشاره به اینکه استان آذربایجان غربی یکی از قطبهای تولید عسل در کشور است، افزود: حدود ۲۹ درصد عسل تولیدی کشور در استان تولید میشود که در سال جاری نیز برای چندمین سال متوالی رتبه نخست کشوری را در تولید عسل به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه میانگین تولید عسل در سال ۹۲ از هر کندوی مدرن ۲۰ کیلو و ۶۰۰ گرم و از هر کندوی بومی هفت کیلو و ۱۰۰ گرم است، خاطرنشان کرد: در مقایسه با سال گذشته، از نظر تولید عسل حدود پنج درصد، از نظر تعداد کندو ۱۵ درصد و از نظر تعداد زنبوردار نیز حدود ۱.۶ درصد افزایش داشتهایم.
مختاری ادامه داد: از ۹۵۰ هزار کندوی زنبور عسل موجود در سطح استان، ۸۶۰ هزار کندوی مدرن و ۹۰ هزار کندوی بومی است که استان از نظر تعداد کندوی مدرن نیز در جایگاه نخست کشور قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه شهرستانهای ارومیه و خوی از فعالترین مراکز تولید و برداشت عسل در استان هستند، تصریح کرد: شهرستان خوی مقام اول استانی را با تولید بیش از ۹ هزار و ۶۰۰ تن عسل، بیش از ۵۰ درصد عسل تولیدی استان و پلدشت را به خود اختصاص دادهاند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی یادآور شد: تعداد پنجهزار و ۷۲۰ نفر بهرهبردار بهصورت مستقیم و تعداد دوهزار و ۲۷۴ نفر بهصورت فصلی در زنبورستانهای استان مشغول فعالیت هستند.
مختاری با اشاره به وجود ۱۴ تعاونی زنبورداری فعال در سطح استان تأکید کرد: این تعاونیها در انجام خدمترسانی و تهیه نهادهها و ملزومات اولیه به زنبورداران مشغول فعالیت هستند.
وی از فراهم شدن مقدمات اولیه برای اجرای پروژه بزرگ اصلاح و پرورش ملکه در جمعیتهای بسته که با واگذاری ایستگاه پرورش ملکه خوی به تعاونی زنبورداران این شهرستان عملیاتی خواهد شد، خبر داد و اظهار داشت: یکی از اهداف اصلی اجرای این پروژه، تثبیت صفات مطلوب در تودههای بومی استان ازجلمه مقاوم کردن در مقابل بمیاریها، زمستانگذرانی مطلوب، افزایش قدرت تخمریزی ملکه و آرام بودن در راستای افزایش راندمان تولید عسل در سطح استان است که این مهم با تولید ملکههای اصلاحشده و تکثیر و توزیع این ملکهها بین زنبورداران منطقه انجام خواهد گرفت.
مختاری از تشکیل اتحادیه جدید تولیدکنندگان عسل استان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: مراحل اجرایی تشکیل اتحادیه به اتمام رسیده که با بهرهبرداری از آن، امکان جذب بهتر تسهیلات کمبهره صندوق توسعه زنبورداری کشور و افزایش نقدینگی زنبورداران فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به تدریس رشته زنبورداری در مقطع کاردانی و کارشناسی زنبور عسل در مرکز آموزش عالی شهیدباکری شهرستانهای ارومیه و خوی افزود: در راستای رشد علمی و توسعه زنبورداری در آذربایجان غربی با نظارت سازمان جهاد کشاورزی استان، دورههای پرورش زنبورعسل صنعتی درجه یک و دو و پرورش ملکه برای علاقمندان این رشته برگزار میشود.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید