مدیرعامل اتحادیه زنبورداران مازندران گفت: شاهد تلفات زیاد زنبور عسل در کل کشور هستیم و مازندران از این تلفات بینصیب نبوده است. میر محمدی توضیح داد: طی بررسیهای صورت گرفته از سوی سازمان دامپزشکی کشور و موسسه انستیتو رازی علت تلفات، استفاده بی رویه سموم کشاورزی بر گرده گلها بوده که سبب کم شدن کلنیهای زنبور عسل شده است.
وی افزود: متاسفانه با وجود مرگ این تعداد از کلنیها هیچگونه اقدام عملی نسبت به جلوگیری این امر از سوی دستگاههای ذیربط صورت نگرفته است. میرمحمدی خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود در سال زراعی جاری ۳ میلیون و ۸۶۳ هزار و ۸۹۴ کیلوگرم عسل در مازندران تولید شود. ۵۹۱۵ نفر بهرهبردار با ۴۱۹ هزار و ۳۸ کلنی مدرن زنبور عسل در استان به طور مستقیم در حال فعالیت هستند. در سال گذشته حدود ۳ میلیون و ۸۶۳ هزار و ۸۹۴ کیلوگرم عسل در مازندران تولید شده است.
وی با بیان اینکه تعداد بیمه شدگان زنبوردار در سطح استان اندک است، افزود: بر اساس بند ۲۰ بخشنامه فنی درآمد تأمین اجتماعی که از سوی وزارت تأمین اجتماعی ابلاغ شده، آن دسته از زنبوردارانی که از اول فروردین ۸۸ به بعد از خدمات بیمهای استفاده کردهاند حق استفاده از بیمه زنبورداران را ندارند و خواهان استفاده از دریافت یارانه نیستند. مدیرعامل اتحادیه زنبورداران مازندران، بزرگترین مشکل زنبورداران را نبود سرمایه در گردش، نبود داروهای مناسب جهت درمان و مقابله با بیماری واروا دانست و افزود: متأسفانه وزارت جهاد کشاورزی تسهیلات ارزان قیمتی را در اختیار این بخش قرار نمیدهد.
وی تصریح کرد: در دنیا زنبورداران برای گرده افشانی هزینهای پرداخت نمیکنند در حالیکه زنبورداران در ایران برای گرده افشانی، باید هزینههای زیادی را متقبل شوند. متأسفانه زنبورداران برای استقرار کلنیهای خود در منابع طبیعی از سوی دهیاران به بهانه عمران آبادی ۱۰ هزار تومان بابت هر کلنی هزینه پرداخت میکنند. میرمحمدی اظهار کرد: مازندران در تولید زنبور عسل در رتبه ۴، تعداد زنبور رتبه۳ و تعداد زنبور دار در رتبه ۵ و تنوع عسل در رتبه اول کشوری قرار دارد. مدیرعامل اتحادیه زنبورداران مازندران از برگزاری جشنواره زنبور عسل در نیمه دوم شهریورماه امسال در شهرستان سوادکوه شمالی در شهر شیرگاه خبر داد و افزود: در شهرستان سوادکوه به دلیل دارا بودن موقعیت استراتژیک و پوشش گیاهی متنوع شاهد برگزاری این جشنواره خواهیم بود.