جعفری با بیان اینکه تعیین جمعیت و تعداد کندوهای زنبورعسل از طریق سرشماری و آمارگیری انجام میشود، اظهارکرد: در سرشماری و آمارگیری براساس نمونهگیری تکتک کندوها مورد بازدید و بررسی قرار میگیرد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی کردستان تصریح کرد: سال گذشته سرشماری از کندوهای زنبورعسل انجام نشد و به سالجاری موکول شد ولی براساس برآوردهای انجام شده هزار و ۵۳ تن عسل در استان تولید شده است.
وی با بیان اینکه پدیده گرد وغبار تاثیر منفی بر تولید عسل دارد، گفت: با توجه به اینکه میانگین تولید عسل در کردستان ۸۰۰ تا ۹۰۰ تن است ولی بهدلیل اثرات گرد وغبار در سال ۸۹، این میزان به ۴۵۰ تن کاهش یافت.
جعفری خاطر نشان کرد: در اوایل بهار سال گذشته نیز شاهد پدیده گردو غبار در سطح استان بودیم که این روند به تدریج کاهش یافت اما اثرات منفی زیادی بر روی تولید عسل در استان نگذاشت.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان بیان داشت: یکی از نگرانیها و دغدغههای ما در سالجاری باز هم پدیده گرد و غباری است که از اوایل سال روند آن در استان شروع شده است که در صورت ادامه یافتن آن تولید عسل در استان را با خطرات جدی افت کمی و کیفی روبرو میکند.
جعفری اظهارداشت: با توجه به اینکه آمار تولید عسل در سطح کشور هنوز بهصورت رسمی اعلام نشده است اما پیشبینی میشود کردستان رتبه ۱۲ تولید عسل را داشته باشد.
وی عمده عسل تولیدی کردستان را طبیعی خواند و خاطرنشان کرد: بعضی از استانهای کشور متکی به تغذیه مصنوعی کندوهای زنبورعسل خود هستند که این یکی از دلایل افزایش تولید آنها و کاهش رتبه تولید عسل در کردستان است.
به گفته وی، در سال ۹۱ افزایش جمعیت زنبورعسل را در استان شاهد نبودیم که در راستای طرح توسعه بخش کشاورزی امسال افزایش کمی کندوهای مدرن و در نتیجه افزایش تولید عسل استان مدنظر است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در پایان تصریح کرد:هم اکنون ۱۲۸ هزار کلنی زنبورعسل شامل ۱۰۳ هزار کندوی مدرن و ۲۵ هزار کندوی بومی در سطح استان کردستان وجود دارد.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید