با توجه به اینکه تعویض ملکه هر دو سال امری ضروری بهشمار میآید، در سال ۹۰ با مشارکت بخش خصوصی تعداد هشت هزار و ۲۰۰ فروند ملکه زنبورعسل در مازندران تولید و بین زنبورداران متقاضی توزیع شد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران گفت: در مازندران حدود چهار هزار و ۶۰۰ زنبوردار در امر پرورش زنبور فعالیت دارند که با وجود ۳۲۷ هزار کلنی زنبورعسل موجود، ۹۰ درصد آن مدرن هستند.
حسین نگهدار افزود: مازندران به جهت داشتن مزارع کلزا، باغهای مرکبات، جنگلهای میانبند و مراتع ییلاقی در چند مرحله از گلهای موجود در سطح استان برای تولید عسل استفاده میشود که حاصل آن در سال ۹۰ در استان با میانگین ۷.۶۷ کیلوگرم تولید عسل به ازای هر کلنی به میزان دو هزار و ۵۱۰ تن بوده است.
وی خاطرنشان کرد: مازندران از نظر تولید عسل رتبه چهارم را در کشور به خود اختصاص داده است و از نظر تعداد بهرهبردار و تعداد کلنی شهرستان بابل، سوادکوه و قائمشهر به ترتیب مقام اول تا سوم را در استان دارند.
نگهدار با بیان اینکه با توجه به پتانسیل تولید عسل از نظر کمی و کیفی در مازندران میتوان جهت تولید پایدار و اقتصادی به امر توسعه صادرات عسل پرداخت ادامه داد: در حال حاضر در مجموع ۳۲ واحد صنایع وابسته به زنبورعسل (هفت کارگاه بستهبندی عسل، پنج کارگاه آجموم، ۲۰ کارگاه کندوسازی) در استان فعال است که با توجه به میزان تولید عسل و کلنیهای موجود نیاز به احداث کارگاههای جدید درباره صنایع تبدیلی فرآوردههای زنبورعسل نیست.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید