مریم طایفه سلطانخانی مدیریت زنبور.نت کارشناس پرورش زنبور عسل
Send
زنبور.نت > اخبار > استان‌ها > تولید ۷ هزار ملکه بارور در سمنان

تولید ۷ هزار ملکه بارور در سمنان

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان، گفت: ۳۱ هزار و ۸۷۰ کلنی مدرن زنبور عسل در استان وجود دارد که سالانه بیش از ۱۹۱ تن عسل در استان تولید می‌کنند.

شاه حسینی، با بیان اینکه حدود ۴۰۰ زنبوردار در استان به امر زنبورداری مشغول هستند، تصریح کرد: از این تعداد ۴۱ زنبوردار با ۳هزار و ۵۸ کلنی در شهرستان سمنان و ۹۴ زنبوردار با ۹هزار و ۳۴۶، کلنی در دامغان مشغول به فعالیت هستند.

وی اضفه کرد: همچنین در شهرستانهای گرمسار و آرادان ۶۶ زنبوردار با ۳هزار و ۳۸ کلنی، ۱۳۱ زنبوردار با ۸ هزار و ۶۷۱ کلنی در شهرستان مهدی‌شهر و ۸ هزار و۷۵۷ کلنی در شهرستان‌های شاهرود و میامی به امر زنبورداری اشتغال دارند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی با بیان اینکه برآورد می‌شود، در سال جاری ۱۰الی ۸ کیلو گرم عسل از هر کلنی برداشت شود، تصریح کرد: بارندگی مناسب و به موقع و اثرات آن بر مراتع،حمل و نقل و استقرار کلنی‌ها در مناطق شهدخیز و مدیریت مطلوب زنبورستان از عوامل تاثیر گذار در افزایش میانگین برداشت عسل در زنبورستانهای استان است.

شاه حسینی افزود: در بین زنبورداران استان افرادی هم در پرورش ملکه بارور به صورت انبوه فعالیت دارند که در مقایسه با سایر استانها چشمگیر است، بطوری که در سال جاری تعداد ۷ هزار ملکه بارور تولیدی آنان در بین زنبورداران سمنان و دیگر استان‌‌ها توزیع شده است.

معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی،گفت: تسهیلات بانکی از محل طرح توسعه بخش کشاورزی برای این امر پیش‌بینی شده است و زنبور داران برای توسعه فعالیت خود می‌توانند از این تسهیلات ارزان استفاده کنند.

وی همچنین برگزاری کلاس‌های آموزشی و تو جیهی، نحوه مصرف دارو و مبارزه با کنه واروا با همکاری اداره کل دامپزشکی و توزیع داروی رایگان، را در کنترل آلودگی زنبورستان‌های استان موثر دانست.

شاه حسینی گفت: امسال آمارگیری کلنی‌های زنبورعسل در استان همزمان با سراسر کشور از اول مهر ماه شروع و تا ششم مهر به اتمام می‌رسد.