معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گفت: سرشماری از کلنیهای زنبور عسل استان همزمان با سراسر کشور در هفته اول مهر امسال انجام و مشخص شد ۴۷۳ زنبوردار و ۷۳ تن عسل در زنبورستانهای استان تولید و روانه بازار کردند.
اشرفی افزود: این میزان تولید عسل از ۱۰ هزار و ۷۴۸ کلنی برداشت شده، میزان تولید عسل نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد و تعداد کلنیها ۲۵ درصد افزایش یافت و بیرجند، قاینات، خوسف، سرایان، سربیشه، فردوس، زیرکوه، نهبندان، درمیان و بشرویه به ترتیب بیشترین سهم تولید استان را به عهده داشتند.
وی با اشاره به این که امسال متوسط برداشت عسل از هر کلنی ۷ کیلوگرم بود، ادامه داد: زنبورداران استان در یک اتحادیه فعالیت دارند و شرکتهای تعاونی زنبورداران نهاده های مورد نیاز مثل موم، کندوی خالی و دیگر لوازم زنبورداران را تامین میکنند.
اشرفی ارزش تولید عسل امسال در استان را یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: بیش از ۸۰ درصد عسل تولیدی در داخل استان مصرف میشود.
شهرستان بیرجند با ۴۸ درصد بیشترین سهم تولید عسل را در استان به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: نبود کارخانه بسته بندی عسل، کارخانه موم آج کنی، وجود عسل های تقلبی و با کیفیت پایین در بازار، ضعف بنیه مالی تشکلهای زنبورداری و نبود نقدینگی مناسب برای خدماترسانی، مشکلات استقرار کلنی ها در مجاورت باغها و مزارع و خشکسالیهای پی در پی از عمده مشکلات زنبورداران استان است.
به گفته وی، در حال حاضر توسط شبکههای دامپزشکی شهرستان ها نوار ضد کنه به صورت رایگان بین زنبورداران توزیع می شود تا با استفاده از خاصیت گردهافشانی گامی موثر برای بهبود کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی استان برداشته شود.
وی با اشاره به این که ۴۲ درصد زنبورداران دارای مدرک تحصیلی دانشگاهی هستند و ۳۳ درصد دیپلم دارند، افزود: پرورش زنبور عسل از نظر اشتغالزایی بسیار حائز اهمیت است و در مقایسه با دیگر طرحها به سرمایه اولیه بالایی نیاز ندارد.