مریم طایفه سلطانخانی مدیریت زنبور.نت کارشناس پرورش زنبور عسل
Send
زنبور.نت > اخبار > استان‌ها > تولید ۷۷ درصد غذای انسان توسط زنبور عسل

تولید ۷۷ درصد غذای انسان توسط زنبور عسل

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گیلان گفت: ۷۷ درصد انواع غذاهای انسان‌ با دخالت زنبور عسل تولید می‌شود.

مجید غلامی اظهار داشت: گیلان در تولید عسل در کشور سوم و تالش قطب تولید عسل گیلان به‌شمار می‌رود.

وی افزود: گیلان با دارا بودن سه منطقه جلگه‌ای جنگلی و کوهستانی دارای انواع پوشش‌های گیاهی و سرزمینی مناسب برای پرورش و نگهداری زنبور عسل است.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گیلان بیشترین و مهم‌ترین عملکرد زنبور عسل را در گرده‌افشانی عنوان کرد و گفت: این امر دارای فایده بیشتر و مهم‌تر نسبت به دیگر عملکرد زنبور عسل است و به سلامت انسان و محیط‌ زیست پاک کمک قابل توجهی می‌کند.

وی با بیان اینکه ارزش افزوده حاصل از گرده افشانی زنبور عسل ۱۰۰ برابر بیشتر از تولید عسل است، خاطرنشان کرد: این عملکرد زنبور عسل عامل حفظ محیط زیست و تنوع گیاهی است و اگر گرده افشانی او نباشد بسیاری از گیاهان کمیاب و نادر منقرض می‌شوند.

غلامی بیان داشت: عسل از قدیمی‌ترین و نخستین شیرین کننده‌هایی است که انسان استفاده می‌کند و شامل قندهایی چون گلوکز، فروکتوز، مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، کلریدسدیم، گوگرد، آهن و فسفات است.
به گفته وی، ویتامین‌هایی مانند B1،B2،B6،B3،B5 و C نیز طبق کیفیت و نوع عسل به نسبت‌های متفاوت در آن دیده می‌شود.

وی زنبور را یکی از زیباترین، منظم‌ترین و کوشاترین موجودات خالق یکتا دانست و افزود: زنبور عسل به طور گروهی زندگی می‌کنند که با بررسی زندگی آنها می‌توان علاوه بر آگاهی به قدرت خالق هستی‌بخش، به شگفتی‌های نوع زندگی این موجود کوچک پی‌برد که چگونه به امر و دستور الهی وظیفه خود را انجام می‌دهند و لحظه‌ای غفلت نمی‌کند.

معاون جهاد کشاورزی گیلان با تشریح مزایای چندگانه زنبور عسل بیان داشت: گرده‌افشانی زنبور عسل از تولید عسل مفیدتر است و این حشره علاوه بر تولید عسل شیرین، خوشمزه و بسیار مفید، تولیدات دیگری مانند ژله رویال دارد و از زهر این حشره زحمتکش نیز استفاده فراوانی در زمینه پزشکی می‌شود.

وی با تاکید بر ضرورت استفاده از زنبور عسل در باغ‌های کشاورزی برای افزایش محصول افزود: در برخی کشورها باغداران کندوهای زنبورداران را اجاره می‌کنند تا محصولاتشان افزایش یابد ولی در ایران این کار انجام نمی‌شود و کسی برای استفاده از زنبور در باغ‌ها سرمایه‌گذاری نمی‌کند.

غلامی نگهداری از زنبور عسل را یکی از راه‌های دستیابی به توسعه پایدار دانست و اظهار داشت: نگهداری و پرورش زنبور عسل وظیفه‌ای مقدس و الهی و گامی برای رسیدن به توسعه پایدار است.

وی تصریح کرد: شکل بدن زنبور عسل برخلاف بیشتر حشرات از نظر آناتومی و فیزیولوژی به طوری ترکیب و تنظیم شده که برای حمل گرده و شهد گل کاملا مناسب است.

معاون جهاد کشاورزی گیلان عسل را یکی از بهترین و لذیذترین غذاهایی دانست که توسط زنبور تولید می‌شود و با تلاش زیاد از عـصـاره گـل‌هـای مـختلف و شکوفه‌های گیاهان و درختان بهره گرفته و آن را می‌سازد.

وی با اشاره به اینکه سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن محصولات باغی در استان تولید می‌شود، بیان داشت: در صورت استقرار و استقبال باغداران از کلنی‌های زنبور عسل در باغ‌ها شاهد تولید کیفی‌تر میوه‌ها با شکل هندسی متقارن و شاداب خواهیم بود.