معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: کلنیهای زنبور عسل در این استان با استفاده از ملکههای تولیدی، جوانتر میشوند.
طغرلی اظهارداشت: دراین راستای بهار امسال بیش از ۳۰۰ فروند ملکه تولید شده در میناب از توابع هرمزگان تحویل زنبورداران بومی این استان شده است.
وی اضافه کرد: با هدف حمایت از حرفه زنبورداری و ترویج آن هر سال بر تعداد ملکههای تولید شده دراین استان از طریق انعقاد قرارداد با تعدادی از زنبورداران حرفهای عضو تعاونی زنبورداران هرمزگان اضافه میشود.
جوان کردن ملکه موجب افزایش جمعیت کلنی و در نتیجه افزایش تولید عسل در هر کندو میشود.
این مقام مسئول از هرمزگان بعنوان یکی از مناسب ترین مناطق کشور برای حرفه زنبورداری نام برد و در این راستا به کوچ زمستانی نزدیک به ۳۲۰ هزار کلنی زنبور عسل از استانهای اردبیل، مازندران، کردستان، آذربایجان غربی و شرقی و چند استان دیگراشاره کرد.
وی ابرازداشت: با وجود۳۹ هزارهکتار نخلستان، ۲۷هزارهکتار باغ مرکبات، دو هزار هکتار کلزا و دیگر دانههای روغنی، چند هزارهکتار درخت انبه و ۵۴ هزار هکتار درخت و درختچه جنگلی، زنبورداران این استان میتوانند از اوایل پاییز تا پایان اردیهشت سال بعد یعنی حدود هشت ماه از سال در این استان تولید عسل داشته باشند.
طغرلی از عسل ‘کنار’ بعنوان مرغوب ترین عسل تولیدی این استان که دارای جنگلهای کنار وسیعی است نام برد و گفت: هر چند به دلیل خشکسالی ۱۴ ساله بسیاری از درختان کنار درحال خشک شدن هستند اما گلدهی دو فصل این درختان کمک خوبی به زنبورداران هرمزگان در زمینه تولید عسل مرغوب و منحصر بفرد داشته و دارد.
به گفته وی زنبورداران این استان فصل تابستان نیز با طی کردن کمترین مسافت، کندوهای خود را با کمترین هزینه به استانها ی مجاور یعنی فارس و کرمان منتقل میکنند.
در اطلاعات منتشره تعداد کندوهای زنبورعسل هرمزگان نزدیک به هفت هزار کلنی با ۷۰ نفر زنبوردار فعال و تولید سالانه نزدیک به۷۰ تن عسل مرغوب ذکر شده که به دلیل طعم خوب و خاص، متقاضیان زیادی در داخل و خارج از کشور دارد.