معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی همدان گفت: خشکسالی در همدان، بیش از ۱۲ درصد به زنبورداری استان خسارت وارد کرده است.
نظرپور اظهار داشت: خشکسالی و گرد و غبار بیشترین عوامل خسارتزا و از جمله بلایای طبیعی تهدیدکننده دام استان هستند.
وی افزود: خشکسالی دارای اثر تخریبی مستقیم بر مراتع و طبیعت بوده که تأثیر منفی بر فعالیتهای پرورش دام، طیور و زنبور عسل استان دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد فعالیتهای پرورش دام سنگین و سبک استان به صورت روستایی اتفاق میافتد، خاطرنشان کرد: فعالیتهای پرورش زنبور عسل وابسته به طبیعت بوده و با ورود خشکسالی و با شرایط حاکم در استان به شدت تهدید میشود.
وی بیان داشت: آب، علوفه و دام فاکتورهایی هستند که به ترتیب در اثر بروز خشکسالی دچار مشکل میشود.
نظرپور به اثرات منفی خشکسالی اشاره کرد و ابراز داشت: کمآبی، خشک شدن و آلوده شدن منابع آبها و پایین رفتن سطح آب چاهها در دامداریها و مرغداریها از اثرات منفی خشکسالی محسوب میشود.
وی تصریح کرد: فقیر شدن مراتع، کاهش ظرفیت ذخیره علوفه، جایگزین گیاهان خاردار و گوشتی به جای گیاهان خوشخوراک مرتع و افزایش قیمت علوفه از آثار مخرب خشکسالی بر علوفه دامها است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی همدان ابراز داشت: دامها بر اثر خشکسالی لاغر شده و به دلیل اینکه در مراتع برای رسیدن به آب مسافتهای طولانیتری را طی میکنند، بیمار میشوند.
وی به دیگر آثار مخرب خشکسالی اشاره و خاطرنشان کرد: ایجاد مشکل در جفتگیری و کاهش کیفیت پشم و گوشت دامها نیز از دیگر آثار خشکسالی محسوب میشود.
نظرپور در ارتباط با آسیبهای خشکسالی بر زنبورداری استان نیز گفت: با توجه به وابستگی صد در صدی زنبورها به تغذیه از شهد و گرده گیاهان و گلها، هر چه شرایط اقلیمی و طبیعی نامساعدتر باشد، تولید عسل و فرآوردههای زنبور عسل از نظر کیفیت دچار تغییرات نامطلوبی خواهد شد.
وی یادآور شد: خشکسالی امسال بیش از ۱۲ درصد به زنبورداری استان خسارت وارد کرده و چنانچه گرد و غبار در کنار این خشکسالی ادامه داشته باشد، به دلیل اینکه گرد و غبار به شکل یک لایه کاذب روی گیاهان را گرفته و اجازه تغذیه به زنبور را نمیدهد متأسفانه موجب بروز کاهش و افت تولید، در تعداد زیادی از کلنیهای زنبور عسل خواهد شد.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی همدان تصریح کرد: این عاملی است که زنبوردار را دچار ضرر و زیان کرده و چنانچه حمایتی از آنها صورت نگیرد از گردونه تولید برای همیشه خارج خواهند شد.
وی در ارتباط با حمایتهای لازم که زنبورداران استان انتظار دارند اظهار داشت: آنها انتظار دارند راهکارهای مناسب در قالب برنامههای بلندمدت و کوتاه مدت در کشور برای پیشگیری و کاهش گرد و غبار به استان در نظر گرفته شود.
نظرپور تأمین آب مورد نیاز واحدهای پرورش دام و طیوری که سطح آب چاه آنها پایین رفته و نیاز به تعمیق و تجهیز مجدد آن را دارند، تأمین و توزیع گسترده علوفه یارانهدار مثل جو در بین دامداران، تمدید مهلت بازپرداخت تسهیلات و تعمیق اعتبار هزینههای مرتبط با این موضوع، اراده تسهیلات جدید بدون ضوابط دست و پاگیر، بیمه همگانی دام و تأمینبخشی از هزینههای بیمه و در نهایت خرید محصولات دامداران با قیمت مناسب را از دیگر انتظارات جامعه دامداران و زنبورداران استان عنوان کرد.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید