مسئول امور دام و طیور جهاد کشاورزی محلات گفت: پدیده ریزگرد و باد شدید موجب کاهش و تلفات ۴۰ درصدی جمعیت زنبور عسل درسال زراعی این شهرستان گل پرور شده است.
وفایی فزود: در سال زراعی گذشته بیش از سه هزار و ۵۰۰ کلنی زنبور عسل بومی توسط زنبورداران محلی در مراتع و گلزارهای شهرستان پرورش می یافت که این تعداد در سال زراعی جاری به دو هزار کلنی کاهش یافته است.
وی اظهار کرد: ورود ریزگردهایی که از غرب کشور وارد منطقه می شود و وجود گرد غبار ناشی از معادن سنگ و صنایع فرآوری سنگ ساختمان نیز تأثیر مستقیمی در تلفات زنبور عسل این خطه داشته است.
وی وزش تندباد و طوفان در چندین مورد در دو ماهه نخست سال جاری نیز موجب پراکنده و تلفات زنبور عسل شهرستان گزارش شده که خسارت وارده به این بخش از سوی مسئولان متولی در دست بررسی است.
مسئول امور دام و طیور محلات از زیر پوشش صندوق بیمه کشاورزی نبودن سرمایه و محصولات زنبورداران این شهرستان ابراز تاسف کرد و گفت: نداشتن شرایط صندوق بیمه از جمله پلاککوبی و رنگآمیزی کندو و نظافت مستمر کندو و از عمده دلایل کم شدن رغبت بیمه کردن محصولات زنبورداران بوده است.
وی از مهاجرت بیش از ۵۰۰ کلنی زنبور عسل در فصل بهار امسال از استان اصفهان و دیگر شهرستانهای استان مرکزی به مناطق ییلاقی محلات را یادآور شد و گفت: با گرم شدن هوا و کاهش شهد گل و گیاه در این منطقه کوچ تابستانی زنبورداران مهاجر به استان لرستان آغاز خواهد شد.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید