مریم طایفه سلطانخانی مدیریت زنبور.نت کارشناس پرورش زنبور عسل
Send
زنبور.نت > اخبار > استان‌ها > زنبورداران مراقب سرمازدگی در فصل بهار باشند

زنبورداران مراقب سرمازدگی در فصل بهار باشند

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: جهت جلوگیری از خسارت ناشی از سرمازدگی زنبوران عسل در اوایل فصل بهار، زنبورداران موارد اعلام شده توسط کارشناسان امر را رعایت کنند.

غفور عبدالهی در حاشیه بازدید از یکی از کارخانه های بسته بندی عسل در تبریز با اشاره به احتمال خسارت ناشی از سرماخوردگی تخم و لارو زنبوران عسل و تلفات زنبوران و لزوم دقت نظر بهره برداران نسبت به آن گفت: با عنایت به اینکه در اوایل فصل بهار بالاخص اوایل فروردین ماه بیشترین خسارت و مرگ و میر ناشی از شرایط ناپایدار جوی در این موقع از سال در استان رخ می دهد بنابراین بایستی زنبورداران برای جلوگیری از چنین پیشآمد احتمالی موارد ذکر شده توسط کارشناسان را رعایت نمایند تا در پایان فصل پرورش زنبورعسل در استان که اواخر تابستان می باشد شاهد افزایش تولید محصولات کندو باشیم.

وی با اشاره به اینکه لازم است زنبورداران از باز کردن بی مورد درب کندوها جداً خودداری کنند افزود: زنبورداران چنانچه نیازمند به بازدید زنبوران هستند حتماَ به شرایط آب و هوائی بیرون همچون ابری نبودن هوا و پائین نبودن درجه حرارت بیرون دقت کنند تا اگر مطلوب بود، سپس درب کندو را باز نمایند و در انجام عملیات بازدید سریع بوده و بلافاصله بعد از بازدید، درب کندو را ببندند.

عبدالهی با اشاره به اینکه زنبورداران باید از قرار دادن شانهای حاوی تخم و لارو در معرض هوای سرد بیرون و باد جداً پرهیز کنند ادامه داد: آنان باید از قرار دادن پوکه (شانهای بافته شده در سالهای قبل) و نیز صفحه موم آج دار (شانهای تازه و بافته نشده) در بین شانهای حاوی تخم و لارو در داخل کندو جداً خودداری نمایید.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان با اشاره به اینکه لازم است زنبورداران در شهرهای مختلف استان، کندوهای خودرا در فصل بهاردر مقابل سمپاشی درختان محافظت نمایند ادامه داد: با آغاز فصل بهار و گل‌دهی گیاهان، انواع آفات، امراض و بیماریهای گیاهی نیزشروع به فعالیت می کنند که دراین راستا برای استفاده بیشترو بهتراز محصولات کشاورزی، باغداران و کشاورزان عزیز ناگزیر به استفاده از سموم کشاورزی می باشند که این سموم مشتمل بر حشره کش‌ها، کنه کشها، قارچ کشها، علف کشها و نماتدکشها بوده که بصورت گاز، محلول، پودر و گرانول مورد استفاده قرار می گیرند.

وی با بیان اینکه همزمان با فعالیت گیاهان، فعالیت و پرورش زنبور عسل نیز در منطقه شروع می شود افزود: باید بگوییم زنبور عسل نیز در مقابل اکثر سموم کشاورزی آسیب پذیر بوده و از سوی دیگر وجود کلنی های زنبور عسل در مجاورت باغات و مزارع برای گرده افشانی و تولید عسل ضروری می باشد لذا بهترین سموم کشاورزی آنهائی هستند که ضمن کنترل آفات وبیماریهای موردنظر، فاقد هرگونه اثرنامطلوب برای انسان، احشام وحشرات مفیدازجمله زنبور عسل باشند.

عبدالهی با اشاره به اینکه دستیابی به اینگونه سموم عملاً تاکنون امکان پذیر نمی باشد افزود: برای این منظور باید روشهای محافظتی معینی را بکار گرفت و برای چنین اقداماتی همکاری همه جانبه باغداران، مروجین، کشاورزان، رسانه های خبری، زنبور داران و کارشناسان کشاورزی الزامی می باشد.

وی همچنین با بیان اینکه لازم است مدیران جهادکشاورزی شهرستانها ضمن ایجاد هماهنگی‌های لازم از قبیل استفاده از سموم گیاهی بی خطر و کم خطر برای حشرات و زنبورعسل و نیز اعلان عمومی رسانه ای به منظور سمپاشی در منطقه چند روز قبل از انجام عملیات با کم کردن تلفات ممکن به زنبوران عسل، از خسارات وارده اقتصادی به زنبورداران جلوگیری نمایند گفت: مراقبت پیش شرط اصلی در تولید چند برابر عسل می باشد.