استاد دانشگاههای اردبیل و فعال حوزه تولید عسل در کشور گفت: زنبورداران کشورمان در حال حاضر از کمبود و گاه نبود ملکه زنبور عسل در توسعه زنبورستانها رنج میبرند.
پیرایرانی در مراسم تشکیل انجمن ملی عسل ایران در اردبیل اظهار داشت: همان گونه که خداوند نیز در قرآن کریم از عسل به عنوان شفا و درمان دردها یاد کرده است به یقین اگر به زندگی زنبور نگاه کنیم و در آن تعقل و تفکر داشته باشیم به حکمت و تدبیر الهی بهتر پی برده و به اهمیت این موجود زنده و تولیدات آن پی میبریم.
وی تصریح کرد: از گذشتههای دور زنبورداری در دنیا و ایران رایج بوده به طوری که زنبور از عجایب خلقت و رازهای آفرینش است به طوری که خداوند متعال برای پیامبران، مادر حضرت موسی و زنبور عسل وحی نازل کرده و کلامی را به آنها الهام داشته است.
پیرایرانی در ادامه خاطر نشان کرد: کشور ما در موقعیت خاص جغرافیایی از ممالک مستعد برای پرورش زنبور و تولید عسل است به طوری که قبل از انقلاب در این کشور ۶۵۰ هزار کندو وجود داشت که این تعداد بعد از پیروزی انقلاب به دو میلیون کندو رسیده است.
این مسئول اضافه کرد: به رغم توسعه و احیای زنبورداری در حال حاضر زنبورداران ما با مشکلات متعددی روبهرو هستند که مهمترین آن کمبود ملکه زنبور و برخی دیگر از مشکلات حمایتی از زنبورداران است.
وی با یادآوری اینکه میتوان با واردات ملکه ۵۰ درصد مشکلات زنبورداران را حل کرد، اظهار داشت: امیدواریم راهاندازی ایستگاه پرورش و تولید ملکه زنبور عسل در استان اردبیل نتایج خوبی را به دنبال داشته باشد تا بتوانیم برای ۲.۵ میلیون کندو در کشور ملکه مورد نیاز را تأمین کنیم.
استاد دانشگاههای اردبیل و فعال حوزه تولید عسل در کشور ادامه داد: ایران از نظر تعداد کندو سیزدهمین کشور دنیا و در مساحت شانزدهمین کشور جهان است اما در تولید عسل در رتبههای پایینی قرار داریم به طوری که کشور چین با هفت میلیون کندو، ۱۰ برابر ایران عسل تولید میکند.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید