طی ادوار گذشته عسل اردبیل در سراسر کشور با نام “عسل سبلان” از محبوبیت خاصی برخوردار بود، اما ورود عسلهای تقلبی و غیراستاندارد به شبکه توزیع استان، بازار این محصول را با تهدیداتی مواجه کرده تا صدای مصرف کنندگان و مسئولان استان درآید.
عرضه عسلهای تقلبی در بازار، عسل طبیعی با برند “سبلان” را از رونق انداخته و تولیدکنندگان اصلی استان را به جهت عدم استقبال خریداران متضرر کرده است به همین جهت عسل سبلان که در سالهای نه چندان دور یکی از برندهای معروف عسل بوده امروزه کمتر در سفرههای مردم دیده میشود.
عسل سبلان در سطح کشور شناخته شده بوده و خود را به سفره غذایی مردم در استانهای مختلف کشور تزریق کرده و در بازار مصرف تقاضا دارد، اما در سالهای اخیر به جهت عدم نظارت کافی و برخورد قاطع با متخلفان و متقلبان نوع تقلبی این محصول بیشتر از اصل آن عرضه میشود.
برخورد قاطع با متخلفان در تولید عسل میتواند از چنین آفتی جلوگیری کرده و صنعت تولید عسل در استان را تقویت کرده و منجر به صادرات عسل باکیفیت سبلان شود.
مسئولان استان نیز با پی بردن به وضعیت نامناسب عرضه عسل سبلان عزم خود را برای مبارزه با متخلفان جزم میکنند اما به جهت خلاهای قانونی از تعیین متولی اصلی برخورد با متخلفان بازماندهاند.
عسلهای تقلبی آفتی برای برند عسل سبلان است
یکی از شهروندان اردبیلی وجود عسلهای تقلبی در بازار را آفتی برای صنعت عسل و زنبورداری استان دانست و گفت: برخورد قاطع با متخلفان در تولید عسل میتواند از چنین آفتی جلوگیری کرده و صنعت تولید عسل در استان را تقویت کرده و منجر به صادرات عسل باکیفیت سبلان شود.
حمید احمدی وجود عسلهای تقلبی در بازار را موجب بی رغبتی شهروندان و مسافران برای مصرف عسل سبلان برشمرد و تصریح کرد: برای بازگشت دوباره عسل طبیعی سبلان به سفرههای مردم باید علل افت کیفیت عسل توسط کارشناسان و صاحب نظران آسیب شناسی و راه های برون رفت از این وضعیت مشخص شود.
وی استفاده از شکر و ترکیبات شیمیایی برای تولید و رنگ دهی به عسل را یکی از علل آفت کیفیت عسل برشمرد و افزود: تولید کنندگان به جای استفاده از روشهای طبیعی از شکر برای تولید بیشتر عسل و ترکیبات شیمیایی برای رنگ دهی به آن استفاده می کنند که موجبات نارضایتی مصرف کنندگان را در بر دارد.
احمدی با بیان اینکه عسل مواد غذایی مقوی است و مصرف زیادی دارد، اضافه کرد: عسل مادهای معجزه گر است و در درمان انواع بیماریها کاربرد دارد لذا تلاش برای تولید عسل با کیفیت بالا و مورد پسند شهروندان و گردشگران باید مورد توجه قرار گیرد.
کمیسیون مبارزه با عسل تقلبی تشکیل شود
رئیس انجمن ملی زنبورداران و تولید کنندگان عسل ایران با اشاره به آسیبهای عسل تقلبی بر پیکر صنعت تولید عسل گفت: عسل تقلبی ضربه جبران ناپذیری بر صنعت زنبورداری وارد کرده و مسولان تاکنون اقدام اساسی برای مبارزه با عسل تقلبی انجام ندادهاند که باید در این رابطه احساس مسئولیت کرده و تلاش مضاعفی داشته باشند.
بیگناه با بیان اینکه عسل تقلبی صنعت زنبورداری را زیر سوال برده است، تصریح کرد: تولید و توزیع عسل ناسالم و تقلبی محدود به یک استان و منطقه نیست بلکه سودجویان و منفعت طلبان در سطح کشور با توزیع عسل نامرغوب، فعالان و دلسوزان این صنعت را دچار چالش جدی کردهاند که اگر راهکار اساسی اندیشیده نشود این صنعت همچنان به افول خود ادامه خواهد داد.
وی خواستار تشکیل کمیسیون مبارزه با عسل ناسالم و تقلبی شد و افزود: اگر مسئولان برای تشکیل این کمیسیون برنامهریزی کنند دست افراد سودجو از این صنعت کوتاه شده و به تولید عسل با کیفیت و مرغوب در سطح استان و کشور کمک خواهد کرد.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید