معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی فارس گفت:عسل فارس از ظرفیتهای مناسب و خوبی برای افزایش صادرات برخورداراست و این مهم می تواند ارزش افزوده این محصول را نصیب تولید کنندگان کند.
صادقی اظهار کرد: سال گذشته سه هزار و ۶۰۰ تن عسل در فارس تولید شد و امسال این میزان به بیش از چهارهزار تن میرسد.
وی اضافه کرد: استان فارس در تولید عسل مقام پنجم کشور را دارد و این جایگاه میتواند انگیزهای برای ایجاد امکانات توسعه زنبورداری در این استان باشد.
صادقی ادامه داد: تولید عسل دراستان فارس ، سال گذشته در مقایسه با سال ۹۰ بیانگر ۲۴ درصد افزایش است و تا پایان برنامه پنجم توسعه این میزان به چهار هزار و ۳۰۰ تن خواهد رسید.
معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی فارس بیان داشت: سالانه ۱۰ درصد ازعسل تولیدی فارس به ارزش۵/۲ میلیون دلار به کشورهای حوزه خلیج فارس و امارات متحده عربی صادر میشود و ضروری است برای توسعه صادرات این محصول تلاش بیشتری شود.
مدیر بخش طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم جهاد کشاورزی فارس گفت: هم اینک صندوق توسعه ملی زنبورعسل درکشور تشکیل شده است و اتحادیه زنبورداران فارس نیز درآن عضویت دارد.
جعفر ستوده بیان داشت: این صندوق می تواند درتامین نقدینگی برای زنبورداران و تامین نهادههای مورد نیاز اثرگذار باشد و پشتوانه خوبی برای آینده زنبورداری به شمار آید.
وی اضافه کرد: هم اکنون ۴۲۳ هزار کلنی زنبور در فارس در خط تولید قرار دارند و زمینه رشد زنبورداری در استان فراهم است.
ستوده اضافه کرد: کازرون با ۶۰ هزار کندو و تولید ۵۴۰ تن، فیروزآباد با ۵۵ هزار کندو تولید ۵۰۰ تن عسل و جهرم با ۳۵ هزار کندو و تولید ۳۳۰ تن به ترتیب مقام اول تا سوم تولید عسل دراستان فارس را دارند.
وی بیان داشت:هم اکنون عسل گون در شهرهای سپیدان، اقلید، آباده ، عسل کنار در فراشبند، قیروکارزین، فیروزآباد، داراب، لار، لامرد و ممسنی و عسل مرکبات در جهرم، فیروزآباد و داراب وعسل ترکیبی در شیراز، جهرم ، فیروزآباد و داراب تولید میشود.
ستوده ادامه داد: متاسفانه مردم با خواص عسل آشنایی ندارند و به همین سبب میزان مصرف این ماده غذایی مغذی بسیار اندک است به گونهای که سرانه مصرف عسل در کشور ۶/.کیلوگرم و در استان فارس ۳/. کیلوگرم است.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید