رییس اتحادیه زنبورداران استان با اشاره به اینکه عسل تولیدی استان بیشتر به دیگر استانها صادر میشد اضافه کرد: به دلیل حمایت نشدن توسط مسئولان، در حال حاضر هیچگونه صادرات عسل از استان نداریم.
شیروانی با اشاره به اینکه زنبورداران استان با هزینه زیاد تهیه خوراک زنبور روبه رو هستند گفت: شکر، موم و دارو مهمترین نیاز خوراک زنبوران است که قیمت آن بسیار گران شده است و در نتیجه زنبورداران با هزینه زیاد خرید روبه رو شدهاند و حمایتی که مسئولان در این خصوص انجام داده اند، کفایت نمیکند.
وی به مناطقی که حرفه پرورش زنبور در آنها بیشتر است اشاره و در این زمینه شهرستانهای ایلام، ملکشاهی، شیروان و چرداول و دهلران را نام برد و خاطرنشان کرد: بعضی از این زنبورداران با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند و کسی جوابگوی آنها نیست، به همین دلیل در حال ترک شغل خود هستند.
شیروانی به پتانسیلهای موجود در استان اشاره و این حرفه را دارای توانمندی تبدیل شدن به قطب اقتصادی استان دانست و تصریح کرد: با توجه به نام گذاری امسال به عنوان “تولیدملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی” اگر این حرفه مورد توجه مسئولان قرار بگیرد میتواند نقش بسیار مهمی در تولید و تحقق شعار سالجاری ایفا بکند.
وی تاکید کرد: زنبورداران علاوه بر مشکلات جانبی با مشکل حمل و نقل کوچ از قشلاق به ییلاق هم روبرو هستند که مسئولان باید برای آن چاره اندیشی کنند.
رییس اتحادیه زنبورداران استان اظهار کرد: بیش از ۵۳ هزار کندو زنبور عسل در استان وجودارد که به دلیل خشک سالی و گرد و غبار در حال کاهش شدید هستند. گرد و غبار بیش از حد و خشکسالی مهمترین عامل کاهش گرایش به حرفه زنبورداری در استان است.
وی با بیان اینکه بیش از یک هزار و ۵۰۰ خانوار با هزینه خود کار زنبورداری را شروع کرده و هم اکنون مشغول هستند افزود: این زنبورداران بدون هیچگونه حمایت دولتی کار خود را شروع کردهاند اما اکنون به وضعیت بحرانی رسیدهاند و نیاز جدی به حمایت مسئولان مربوطه دارند.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید