زنبور.نت > اخبار > استان‌ها > لزوم سرمایه‌گذاری در زمینه فرآوری عسل در کرمانشاه

لزوم سرمایه‌گذاری در زمینه فرآوری عسل در کرمانشاه

عسل خوراک با ارزشی است که علاوه برآن در درمان بسیاری از امراض مانند ناراحتی‌های پوستی ازقبیل زخمها و سوختگی‌ها و بیماری‌های دستگاه تنفسی و عفونت‌های ناحیه حلق مفید است.

زنبورعسل هم تنها حشره‌ای است که نر و ماده بودن پایه‌های گیاهی را تشخیص می‌دهد و از این نظرنقش موثری در گرده‌افشانی باغات و زمین‌های زراعی دارد و به گفته کارشناسان میزان تولیدات را ۲ تا ۱۰ برابر افزایش می‌دهد.

سرانه مصرف عسل در کشورمان به ازای هر نفر ۶۰۰ گرم است که این میزان در کرمانشاه به ۷۰۰ گرم می‌باشد‌. شرایط اقلیمی خاص‌، کوهستانی بودن منطقه و برخورداری از مراتع خوب و متنوع، عسل تولیدی استان کرمانشاه را دارای کیفیت و طعم منحصر به فردی کرده است‌.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تعداد زنبورداران استان را حدود ۲هزار و ۶۵۰ نفراعلام می کند و می‌گوید‌: هم اکنون حدود ۱۵۶ هزار کندوی زنبور عسل در سطح استان وجود دارد‌.

بهرام خانی می‌افزاید‌: از این تعداد ۱۴۸ هزار کندوی مدرن و هشت هزار کندوی بومی است‌.

او با بیان اینکه کرمانشاه رتبه پنجم کشوردرتولید عسل را دارد می‌گوید‌: پارسال حدود ۲ هزار تن عسل دراستان تولید شده است که امسال این میزان به دوهزار و ۵۰۰ خواهد رسید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه می‌گوید‌: حدود هزار تن از عسل تولیدی کرمانشاه درداخل استان مصرف می‌شود و مابقی آن به دیگراستان ها و مقداری هم به خارج از کشورهم صادر می‌شود‌.

‌اشرف منصوری می‌افزاید‌: عسل کرمانشاه از جایگاه ویژه‌ای درکشوربرخوردار است و این موضوع سبب افزایش تقاضای این محصول در بازار شده است‌.

او یکی از دلایل موفقیت سرمایه گذاری در تولید عسل در کرمانشاه را همین افزایش تقاضا می‌داند‌.

چند واحد کندو سازی در کرمانشاه فعال است و چند مجتمع تولید و جدا سازی عسل ازشان وجود دارد اما تا کنون واحد بسته‌بندی عسل در کرمانشاه راه‌اندازی نشده است تا جایی که این عسل مرغوب به شکال بی‌نام و نشان و فله‌ای عرضه و راهی بازار می‌شود.

محمدی یکی از زنبورداران شهرستان صحنه می‌گوید: در صورتی که واحد بسته بندی در استان راه‌اندازی شود ما می‌توانیم این ماده ارزشمند را به شکل نام و نشان دار و با سود آوری مناسب به خارج از کشور هم صادر کنیم‌.

درکشورهای مطرح تولید کننده عسل دردنیا علاوه بر بسته‌بندی این ماده دست کم ۱۵۰ فرآورده غذایی از جمله شکلات عسل، عسل کریستاله، کیک عسل، ماست عسل، شیرعسل، گرده عسل، ژله عسل و سالاد میوه از آن تولید می‌شود.

بنابراین سرمایه‌گذاری در این صنعت شامل ایجاد کارگاه بسته‌بندی عسل و صنایع تبدیلی، کارگاه ساخت کندوهای پلیمری، واردات ملکه‌های اصلاح شده‌، ایجاد اماکن تجاری و بازارچه‌های فروش علاوه بر صرفه اقتصادی موجب اشتغال‌زایی در استان هم می‌شود. ‌

پاسخ دهید