به کلیه زنبورداران پروانه بهره برداری و استقرار در غالب طرح مرتعداری صادر خواهد شد که به موجب آن، مرتعداران بهره بردار ملزم خواهند شد تا نهایت همکاری را با زنبورداران مستقر در مراتع انجام دهند.
بهلول تکلوی که در جلسه ستاد گردهافشانی زنبورعسل سخن میگفت با اعلام این خبر افزود: بر اساس هماهنگیهای به عمل آمده با مدیریت باغبانی و حفظ نباتات استان و همکاری ناظرین کشاورزی، کندوهای زنبور عسل به منظور انجام عمل تلقیح در باغات میوه بکارگرفته خواهند شد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: براساس هماهنگیهای صورت گرفته با اداره کل منابع طبیعی استان، به کلیه زنبورداران پروانه بهرهبرداری و استقرار در غالب طرح مرتعداری صادر خواهد شد که به موجب آن، مرتعداران بهره بردار ملزم خواهند شد تا نهایت همکاری را با زنبورداران مستقر در مراتع انجام دهند.
وی اضافه کرد: به منظور بالا بردن سطح اطلاعات علمی و فنی زنبورداران مدیریت ترویج کشاورزی استان از طریق رسانهها و صدا و سیما نسبت به تهیه و اجرای برنامههای ترویجی چهره به چهره توسعه زنبورداری و تبیین نقش زنبور عسل در گردهافشانی اقدام خواهد کرد.
معاون بهبود تولیدات دامی افزود: هماهنگیهای لازم با شرکت کشت و صنعت مغان در راستای تشویق و ترغیب باغداران به منظور استقرار رایگان زنبورستانهای استان در باغات صورت گرفته و مسئولین این کشت و صنعت متعهد شدهاند که در زمان سم پاشی ۱۵ روز قبل مراتب را به زنبورداران اطلاع دهند تا اقدامات پیشگیرانه به منظور جلوگیری از خسارت به کندوها صورت پذیرد.
وی افزود: با مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان نیز هماهنگیهای لازم در خصوص اسکان زنبورستانها در مزارع اقدام نمایند و اطلاعات تخصصی و فنی لازم در خصوص گیاهان شهدزا و گرد زای حوزه بالقلوه را در اختیار دست اندرکاران این حرفه قرار دهند.
لازم به توضیح است بر اساس نتایج به دست آمده از آمارگیری زنبورستانهای استان که به طور همزمان در سراسر کشور انجام گرفته، در این استان تعداد ۳۰۴.۳۹۳ کندو زنبورعسل شمارش شده است که از آن تعداد ۳۰۲.۷۱۹ کندوی مدرن و تعداد ۱۶۷۴ کندوی بومی بوده باشد. به عبارتی حدود ۰.۵ درصد از کندوهای استان سنتی و۹۹.۵ درصد آن مدرن است.
میزان تولید عسل زنبورستانهای استان اردبیل در سال جاری ۶۱۳۴ تن بوده که بیش از ۹۹.۵ درصد آن از کندوهای مدرن تولید شده است.