شهرستان نیر با داشتن مواهب طبیعی، تنوع آب و هوایی، رودخانههای پرآب، چشمهساران پرشمار، دشت و دمنهای پوشیده از لالهزار و باغات پر از گل ظرفیت بالقوهای است برای توسعه صنعت زنبورداری دارد.
علاوه بر طبیعت متنوع از درختچهها، بوتهها و گونههای درختی وجود بیش از چند هزار گونه گیاهی شناسایی شده در مناطق کوهستانی این شهرستان بر کیفیت طعم عسل این منطقه افزوده است.
وجود طبیعت مملو از گل و شکوفه، بهار مفرح مناطق گرمسیری و طبیعت شهرستان نیر سرسبز بویژه درفصل تابستان به بستر مطلوبی برای حرفه شیرین تولید عسل در این استان زیبا و چهار فصل تبدیل شده است.
مناطق مستعد تولید عسل شهرستان نیر از مهم ترین مناطق استان اردبیل است که در فصل گرما پذیرای شمار زیادی کندوی عسل بهرهبرداران بومی و حتی کندوهای عسل میهمان از استانهای شمال کشور است.
وجود مراتع پراز گل و شکوفه، رویش انواع درختان و درختچههای پر از شکوفه مستعد زیستگاه عسل و چشمهساران جاری کام بسیاری از فعالان عرصه تولید عسل را از بستر مطلوب برای این حرفه شیرین کرده است.
زنبورداری حرفهای است که در عین نیاز به سرمایهگذاری اندک تولید خوبی را برای فعالان این عرصه به همراه دارد تا جایی که برخی کشاورزان هر کیلوگرم عسل مرغوب را بیش از هشت هزار ریال به فرش میرسانند.
از دیگر مزایای این حرفه قرار گرفتن و جریان داشتن این چرخه تولید در کنار دیگر مشاغل کشاورزی نظیر دامداری، باغداری و دیگر مشاغل زیربخش کشاورزی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیر گفت: ۳۱ هزار کندوی زنبور عسل توسط ۹۱ زنبوردار از استانهای گیلان و اردبیل به مناطق مختلف این شهرستان انتقال یافته است.
فولادی پیشبینی کرد امسال حدود ۷۹۰ تن عسل در این شهرستان تولید شود.
وی ارزش هر کیلوگرم عسل تولیدی این شهرستان را بین ۸۰ هزار تا ۸۵ هزار ریال ذکر کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیر گفت: برداشت عسل بهاره در شهرستان نیر امسال از ۲۰ تیر آغاز شده و تا پایان مردادماه ادامه خواهد داشت و مرحله دوم برداشت عسل نیز از اواخر شهریور تا پایان آذر (عسل پاییزه) انجام خواهد شد.
فولادی در ادامه اظهار کرد: بخشی از عسل استخراجی در این شهرستان به استانهای همجوار و کشور جمهوری آذربایجان صادر میشود.
برای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید